Onze trouwe volgers hebben al heel wat niet-alledaagse sportactiviteiten van ons voorbij zien komen. Na Bodytec en Apenkooigym gaan we mindful rennen met Mindful Run Den Haag. Je gebruikt hierbij een combinatie van mindfulness, specifieke ademhalingstechnieken en hardlopen. Het is zo mogelijk om een stuk efficiënter met je energie om te gaan. En die energie, die komen we juist net vaak tekort. Geheel open minded starten we de kennismaking tijdens een mindful trailrun clinic.

Vanaf landgoed Ockenburgh neemt trainer Sam ons mee. In een rustig FullSizeRender (61)looptempo leggen we de eerste meters af. Bij voorkeur dwars door de blubber en over het paardenpad. Al snel volgen de eerste tips en trics. Want hardlopen is meer dan zo snel mogelijk je ene voet voor je andere zetten. Dat wisten we natuurlijk wel. Maar er bewust mee omgaan is een tweede. Door gebruik te maken van verschillende variaties leren we onze looptechniek aan te passen aan de situatie.

Looptechnieken, specifieke ademhalingsoefeningen en yoga poses wisselen elkaar op een relaxt tempo af. Het gaat vandaag namelijk niet om snelheid of afstand. Het enige wat je eigenlijk hoeft te doen is genieten. Dus je kunt je runkeeper lekker uit laten. Je leert om beter te luisteren naar je eigen lichaam. En je bewust te zijn van wat je doet. Dan kan nog wel eens goed van pas komen.

Na 2,5 uur in de natuur zijn we in plaats van volledig uitgeput en afgemat ontspannen en relaxt. En toch, zonder dat we ons ervan bewust zijn, zitten er aardig wat kilometers in de benen. Zo kan het dus ook. Vanaf nu gaan we de kilometers bewuster maken. We rennen met de tips en trics van Sam in gedachte. En blijven gewoon genieten. Dat blijft het allerbelangrijkste.

Ook mindful leren lopen? Nog deze maand starten er bij Mindful Run Den Haag op diverse plekken 5-weekse cursussen.

1 reactie op Mindful hardlopen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *