De Haagse grachten doen veelal niet onder voor die van onze hoofdstad. De Hooigracht is zo’n plek waar je fantastisch kunt zitten. Een zonnige lunch bij Martes past perfect bij iedere staycation.

Martes is sitting pretty, drinking coffee en being happy.

Nou, we zitten perfect, drinken een vers geperst sapje en gaan met een glimlach richting het weekend. Ons kan niets meer gebeuren.

martes
martes

Paris meets Amsterdam in Den Haag

De Hooigracht heeft diverse kenmerken van vele wereldsteden. Zo voelen we ons bij ons eerste drankje als een Parisien. Want zeg nu zelf: als je niet had geweten dat wij ‘gewoon’ in onze eigen stad zijn, had deze foto best voor een plekje in Parijs kunnen doorgaan. Na ons drankje op de stoep, verhuizen we naar een tafeltje aan het water.

Lunchen aan de gracht

hooigracht

En dan tien stappen verder wanen we ons 50 kilometer verder in Amsterdam…. De kaart van Martes staat vol met lunchgerechten die we lekker vinden. Ze zijn misschien niet heel spannend en out-of-the-box, maar dat hoeft ook zeker niet altijd. We kiezen voor een bagel met brie en een wrap kip.

De wrap is door de toegevoegde sambal mayo en jalapenos best een beetje pittig. De brie krijgt een extra touch door de toevoeging van bosbessenjam. We zijn allebei blij met onze keuze. En zitten heerlijk!

Onderhoud

kade

Wij merken er tijdens onze lunch helemaal niets van dat er achter ons hard wordt gewerkt aan het behoud van deze mooie plek. Veel kademuren in Den Haag staan namelijk op houten palen. Door een bacterie in het water zijn veel kademuren er slecht aan toe.

Om te voorkomen dat de kade instort, worden de kademuren van de Hooigracht momenteel vervangen. De aannemer wil overlast door trillingen en geluid zoveel mogelijk verminderen. Hij gebruikt daarvoor speciale elektrische apparatuur.

Aanrader

We kunnen iedereen een lunchstop bij Martes aan de Haagse Hooigracht dus aanraden.

Martes, Hooistraat 5, Den Haag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *