Het Spaanse Malaga is een bruisende stad. En lucky you, zonder ren-je-rot kan je in een dag veel zien, beleven en proeven. Vamos a la Malaga. 


Shoppen
| De Calle marques de Larios is een walhalla voor wie met een gevulde koffer vol nieuwe kleding naar huis wil vliegen. Iedere Spaanse keten heeft een plekje veroverd in deze autovrije winkelstraat. De kerstverlichting in de zon maakt het nog aantrekkelijker.


Markthal | De Mercado de Altarazanas zet al je zintuigen op scherp. Een hele belevenis. Als we plannen hadden om uitgebreid te koken, zouden we zeker hier onze slag slaan. Nu blijft het bij rondkijken. Want koken doen we deze reis lekker niet 🙂


Cultuur | Tijdens een stedentrip pakken we vaak ‘een kerkje’ mee. Hier in Malaga kopen we een kaartje voor de kathedraal. De bouw duurde slechts 200 jaar. Hierdoor zie je verschillende bouwstijlen én een ontbrekende toren. Wat ons binnen vooral opvalt is de enorme protserigheid en tierelantijntjes.


Pleintje | In Malaga vind je talloze pleinen, groot en klein. Wij installeren ons voor een glas sangria en bordje tapas op een van de vele terrassen aan het Plaza de la Merced. Er valt hier genoeg te zien. Maar is vooral ook een populaire plek, dankzij de zontechnische ligging. Niet onbelangrijk in november. Wees wel gewaarschuwd voor de straatartiesten. Voor hooguit een enkeling kan ooit een stoel van ‘The Voice’ draaien. De meeste zijn van het niveau ‘oordoppen gewenst.’


Fort | Het Moorse fort, Alcazaba is een bezoekje waard. Al is het alleen al voor het uitzicht over de stad én de zee. Sowieso hier geen gebrek aan fotogenieke plekjes. Instaproof!


Eten & drinken | Je bent van ons lijstjes met lokale hotspots gewend. Eenmaal in Malaga heb je onze tips voor lekkere tapastentjes eigenlijk niet meer nodig. Struin door de stad, trek van kruk naar kruk en je laat je verrassen.

Nog meer wegdromen naar Spaanse plekjes? Wat dacht je van Ibiza of San Sebastian?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *