Wist je dat in de Zeestraat al decennia lang een museum zit dat zich op communicatie richt? COMM is helemaal vernieuwd en belooft hypermodern te zijn. Wij hebben het een bezoekje gebracht.

Selfies

Van het oude Museum voor Communicatie staat ons vooral die antieke telefoons en velletjes ouderwetse postzegels bij. Die kan je nog steeds zien maar verder heeft het een moderne make over gekregen. Dat merk je al bij binnenkomst waar je langs een wand vol spiegels loopt. ‘Kijk je elke dag in de spiegel en maak je ook zoveel selfies?‘ Dan draait je eigen spiegelbeeld opeens om en verschijnt de tekst: ‘Nu zie jij jezelf zoals anderen jou zien. Gek hè?’ Leuk hoe je al meteen aan het denken wordt gezet.

Bubbel

Op de eerste verdieping ontdekken we wat in Nederland het meest gesproken woord is (uhm). En zijn onder de indruk van een vertaalmachine. Je zegt een zinnetje in het Nederlands en krijgt bv. een Spaanse vertaling te horen inclusief een weetje: Spaans is de meest gesproken taal ter wereld. Ook stappen we in ‘De Bubbel’ en ervaren we dat je heel wat communicatieprikkels op een dag binnenkrijgt. In dit museum is het heel normaal om op een bed liggen. Terwijl je naar boven staart verschijnt op het plafond uitleg hoe het wereldwijde web is ontstaan. Op deze tweede verdieping leer je ook hoe onze lichaamstaal is veranderd in de afgelopen 20.000 jaar. Ook de ouderwetse communicatiemiddelen weten ons te boeien, we lezen alles over geheime codes en vinden het jammer dat wij de tijd van het telegram zijn misgelopen.  Als afsluiting sturen we een berichtje per buizenpost naar beneden. En hebben geluk een binnenkomende bezoeker stuurt ook wat terug.

COMM lijk totaal niet meer op zijn stoffige voorgangers zoals het Post- en PTT-Museum. Wij hebben op een leuke manier veel opgestoken!
COMM, Zeestraat 82, Den Haag

COMM

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *