Toen we hoorden dat het iconische Eetcafé de Klap ging sluiten moesten we even slikken. Maar de hoek van de gezellige Prins Hendrikstraat en de Koningin Emmakade heeft met Jules een goede vervanger gekregen.

Opa Jules

Deze Franse bistro is vernoemd naar opa Jules. Naast zijn naam heeft ook zijn portret een prominente plaats aan de muur gekregen. Niet voor niks want het was dankzij zijn financiële hulp dat de jonge eigenaren 5 maanden geleden hun droom konden laten uitkomen. En ook wij zijn opa dankbaar: wat is dit een leuke zaak. Het voelt alsof je een huiskamer binnenloopt en dat zie je gelijk aan het publiek af. Jong, oud, kinderen, vrienden en geliefden, heel de buurt heeft deze bistro al gevonden.

Twaalf uurtje

Wij zitten aan een klein tafeltje aan het raam en bestuderen de lunchkaart. Hier heb je keus uit diverse belegde broodjes, salades, kroketten, eiergerechten en natuurlijk Franse klassiekers als uiensoep. Wij bestellen boerenbrood met gerookte zalm & kappertjesmayonaise en een twaalf uurtje. Al snel verschijnen twee luxe opgemaakte borden op tafel. Het twaalf uurtje met tomatensoep, een kroket en boerenbrood met gerookt rundvlees is onze favoriet. Met de keuken zit het hier wel goed.

We zijn van plan om snel terug te komen en de dinerkaart met o.a. slakken, confit de canard, bavette en profiterols te proeven. Oh, en in de zomer zien we ons ook wel op het terras zitten met een borrelplateautje…
Jules, Koningin Emmakade 118A

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.