Bijna iedere week komt er in Den Haag wel een nieuwe lunchplek bij. We moeten onze uiterste best doen om het een beetje bij te houden. Toch hebben we weer kans gezien om een nieuwe hotspot te proberen en hebben we een tip voor een take away broodje én streetfood waarvan het water je in de mond loopt.

img_3526
img_3529
Cortenaer
GESLOTEN – Op vrijdagmiddag lunchen we bij Cortenaer. Ze zijn dan net een paar weken open. Door de grote ramen rondom is het een oase van licht en is er ook buiten van alles te zien. We zwaaien regelmatig even naar de automobilisten die wachten voor het stoplicht. Aan de andere kant kijk je op de koninklijke stallen en de paleistuinen. De inrichting is verder strak, maar sfeervol. Op de foto zie je de sandwich gegrilde kip met Marokkaanse kruiden, crunchy komkommer, tomaat, sjalot en dille die we bestelden. En die is mmmmmm….. Gaan is ons advies.
Kortenaerkade 1, Den Haag

image-2016-12-09-1
The Foodmaker 
‘Great food, for great people’, dat willen we proeven. Aangezien we weinig tijd hebben wordt het een take away sandwich. Die helemaal is goedgekeurd. Maar we komen snel een keer terug om hun zelf samen te stellen salades te proeven. Want die zagen er zeer smakelijk uit. Hun doel is “wereldkampioen worden in hun vak”, dus tja..
Turfmarkt 91, Den Haag

fullsizerender-47
Takoyaki op straat 
Tako wat? Takoyaki. Dit zijn hartige Japanse poffertjes. Héle lekkere. We hebben er deze zomer per toeval kennis mee gemaakt. En waren direct fan. In de poffertjes vind je onder andere octopus, garnalen en gember. We twijfelden dan ook geen moment toen we rond lunchtijd een foodtruck spotte. We raden iedereen aan om ze een keer te eten. Ben je een beetje handig in de keuken? Probeer het dan zelf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *