Wij hebben inmiddels wel onze favorieten tentjes in Den Haag gevonden. Toch bezoeken we ook graag plekken die we niet zo goed kennen. Zo ook bij deze drie lunchrestaurants en dat pakte nog heel goed uit ook!


De Kleine Staat
Dit kleine zusje van de strandtent vind je midden op de Frederik Hendriklaan naast de tramrails. We lopen en fietsen hier wekelijks tientallen keren voorbij maar zijn er nog niet gaan zitten. En dat terwijl ze al sinds 2013 open zijn. Op een zonnige zaterdag trok het tentje eindelijk onze aandacht en ploften we neer op de steigerhouten bank voor een lunch. En dat hadden we eerder moeten doen. Je zit buiten heerlijk in het zonnetje en de kaart staat vol lekkere dingen. Wij kozen voor de eiersalade met avocado en de makreelsalade. Twee broodjes waar we graag een keer voor terugkomen.
De staat4

Café di Midi
Cafe du Midi vind je tussen de weilanden in de polder van het landelijk gelegen Delfgauw. Niet de eerste lunchplek die in ons opkomt. Maar goed voor de afwisseling. Even weg van stad en strand. Ze hebben een groot terras onder de bomen én lekkere broodjes. 

Midi

 

IMG_1551Yon Scheveningen
We hebben een weekje vakantie in eigen stad. En ja, dan bezoek je nog onbekende lunchtentjes op niet standaard plekken. Zoals Yon Scheveningen aan de rand van het Belgisch Park. De meeste bezoekers zijn ambtenaren en wat kakkineuze buurtbewoners, maar de énorme broodjes zijn wel erg lekker. We hebben de chips kunnen weerstaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *