Na Parijs, Maastricht, Reims en Monschau werd het weer tijd voor een nieuwe citytrip. Dit reisje naar Londen werd goed voorbereid zodat elke minuut in deze stad goed werd besteed. We delen onze favorieten tips graag met jullie.

Wandelen langs de Theems
De hipste foodmarkt van dit moment is Maltby Street Market. We moesten even zoeken want hij zit verstopt onder het spoor vlakbij de Tower Bridge. Wij waren er rond 10:30 en hebben er een momentje van koffie van gebak van gemaakt. Uit elke land ter wereld is er wel een eettentje te vinden dus foodies kunnen hier rustig uren proeven. Vanaf de Tower Bridge loopt je via The Southbank tot aan de Londen Eye. Een wandelingetje van 2km met prachtig uitzicht. Doe dit niet midden op de dag (zoals wij) dan is het wel erg druk. Bij het eind punt kan je een ritje in het reuzenrad maken maar wil je 30 euro besparen en genieten van hetzelfde uitzicht ga dan naar The Sky Garden.

Time for tea
In de Covent Garden zijn leuke winkeltjes, terrasjes en straatartiesten om je te vermaken. Wij konden hier niet te lang blijven hangen want een Afternoon Tea in The Ritz hotel stond op ons te wachten. Hier geniet je op een prachtige plek van scones, sandwiches en natuurlijk thee, traditioneler kan je het niet krijgen. Met een spijkerbroek kom je deze chique plek niet binnen dus iedereen zit in zijn mooiste outfit aan de thee (of champagne). Met een kleiner budget zit je in de secret garden van Number sixteen ook erg leuk.

Bus
In het hotel kregen we de tip de Hop on, Hop off toeristenbussen links te laten liggen en gewoon lijn 11 te pakken. Deze bus rijdt langs alle highlights zoals St. Paul’s Cathedral, The Big Ben en Westminister Abbey voor slechts £ 1,50. Na ons bustochtje was het tijd voor een wandelingetje. Abbey Road was de eindbestemming. Na de foto van The Beatles nagemaakt te hebben zijn we nog even naar het Abbey Road museum annex winkeltje geweest. Helaas geen sterren gezien. Dan is onze laatste avond alweer aangebroken. Na heerlijk gegeten te hebben bij The sexy fish zijn we na een uurtje vliegen weer op Nederlands grondgebied.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *