In de voormalige Jeruzalemkerk is nu Land Of Free Thoughts gevestigd, oftewel LOFT. In het lekker ruime café kan je genieten van een eerlijke lunch. Maar ook een cadeautje scoren, een yoga lesje volgen of versgemalen koffiebonen kopen.

loft kerk

In het hart van de Haagse Vruchtenbuurt vind je deze kerk sinds 1936. Loft zit dus behoorlijk wat buiten het centrum, maar is het ontdekken meer dan waard. Loft is een plek waar iedereen de vrijheid heeft om zijn. gedachtegoed te delen. Deze filosofie zie je op verschillende manieren terug.

Koffie en chocolade atelier

Als we binnenkomen lopen we even een rondje door de enorme ruimte (650 m2). De wanden zijn ook maar liefst 16 meter hoog. We nemen een kijkje bij het koffie en chocolade atelier, lopen rond in de cadeauwinkel, de trots van Henriet waar ze Fairtrade en duurzame cadeautjes verkoopt en spotten zelfs een yogastudio. Daarnaast blijkt het dat je hier zelfs kunt blijven slapen.

Je vindt bij Loft verschillende soorten zitjes. Relaxte banken, hoge tafels of een grote leestafel. Door de ruime opzet is het ook een ideale plek om kinderen mee naar toe te nemen.

loft

Puur lunchen

Op grote krijtborden staat het wisselende menu geschreven. Café Loft staat voor puur en kleurrijk eten, met een vleugje liefde. Je vindt hier dus zeker geen onnatuurlijke kleurstoffen, smaakversterkers en bruisende drankjes. Vega, gluten -en lactosevrij eten is hier eerder regel dan uitzondering.

loft
loft kerk

Gegrilde groente

Ons oog valt op een salade met gegrilde groente en gorgonzola. Maar ook het broodje gerookte zalm op volkoren-vijgen brood klinkt aantrekkelijk. Dus de keuze is snel gemaakt. Gewoon delen. En beide gerechten vallen erg goed in de smaak.

Café Loft, Pomonaplein 49A, Den Haag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *