Aangezien we bij Little V al twee keer moesten afdruipen omdat we niet hadden gereserveerd, pakken we het nu anders aan. We schuiven gewoon aan voor de lunch.

Time for tea
Veel mensen weten het Rabbijn Maarsenplein, achter de Bijenkorf inmiddels te vinden. In dit stukje Chinatown zijn verschillende Aziatische eettentjes te vinden zoals ook Little V wat staat voor ‘Little Vietnam.’ We hadden al gehoord dat de ice tea die ze hier maken geweldig is. Dus wij beginnen met een Bloody Berry (verse munt gemixt met thee van rood fruit) en de Little Mix (een combinatie van gember en citroengras met jasmijnthee). En ja, ze smaken net zo goed als ze eruitzien. Op de kaart staan verschillende street snacks, kleine hapjes geprijsd tussen de € 4 en € 8 maar ook broodjes, salades of complete rijstgerechten behoren tot de mogelijkheden. Wij bestellen het gerecht wat bij 80% van de gasten op tafel staat: de lunchbox.

Lunch box
A snel staat de onze Street Style Lunchbox voor ons. In dit glimmende gevaarte zijn vier verschillende gerechtjes op elkaar gestapeld. Een soepje, een salade met kip, loempiaatjes en gevulde rijstvelrolletjes met verse groenten. Overal zitten sausjes en verse kruiden bij zodat je het gerecht helemaal kan aanpassen aan jouw smaak. Wij vinden alles even lekker en kunnen eigenlijk niet geloven dat deze box slechts €11,50 kost. Hier staat een goede kok in de keuken en zit je een gezellige omgeving voor een schappelijke prijs. Nu snappen we ook gelijk waarom je hier ’s avond echt moet reserveren.

Little V, Rabbijn Maarsenplein 21 Den Haag. Ze hebben ook een vestiging in Rotterdam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *