Het is na twee keer al een onmisbare traditie: de Scheveningen Light Walk. Op een koude decemberavond samen met duizenden sportievelingen 12,5 kilometer wandelen langs verlichte kunstwerken, warme vuurkorven en ontelbare lichtjes. Onze eigen stad wordt op een unieke manier in de schijnwerpers gezet. 

Dik aangekleed en voorzien van een paar stylish verantwoorde lichtjes op onze rugzak gaan we van start. We zijn nog geen vijf minuten onderweg of hebben de eerste glühwein al gescoord. Dat kan slechter. Op bijna iedere hoek wacht een nieuwe ervaring. Onze zintuigen worden continue geprikkeld. Niet alleen door de vele kunstwerken als door de als foute kerstboom opgetuigde mede-wandelaars. Het is een waar spektakel vol vuur- licht- en muziekverrassingen.
Lightwalk
De makers van deze verfrissende kunstwerken vol licht en creativiteit laten ons kennismaken met de veelzijdigheid van plastic zakjes en bekertjes. Met deze huis-tuin-en keukenproducten lukt het hen een unieke beleving te creëren. Ons te inspireren.
Lightwalk
Deze kunstzinnige kwallen horen wat ons betreft helemaal thuis in de stad aan zee. Er worden op de Frankenslag terecht vele foto’s gemaakt van deze bijzondere creaties.

Een straat verder vindt ondertussen de december-editie van Koningsnacht plaats. Een feestavond vol glühwein, vuurkorven en muziek. De hele straat is uitgelopen. Vele wandelaars dansen met hen mee. We hebben niet veel tijd om te blijven hangen, want er staan nog heel wat kilometers te wachten.

Lightwalk
Dit wandelende beest begeleidt door mysterieuze muziek is misschien wel het hoogtepunt van de wandeling. Een creatie van hoogniveau. Het levert een sprookjesachtig tafereel op.

Na een korte, koude (!) strandwandeling, waar we nog maar net weg kunnen springen voor een verrassende golf, zijn we alweer een eind op weg richting de finish. We luisteren in een volle kerk naar een optreden van een koor. Hallo Kerstgevoel. Geheel tegen de regels in maken we een aangename wijnstop in café de Bayonne.

Goed opgewarmd lopen we de laatste kilometers. Met de finish in zicht worden we nog getrakteerd op een prachtig verlicht Kurhaus. Deze winterwandeling door onze eigen stad was een feest. Den Haag heeft haar visitekaartje weer afgegeven. Editie 3. Count us in.

Onze ervaring van 2016 nalezen? Doen!

Lightwalk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *