Op een miezerige decemberavond 12,5 km lopen door je eigen woonplaats. Wie bedenkt dat? Wij lopen met vriendinnen de eerste Scheveningen Lightwalk. Bij de start willen we bijna afhaken. Om ons heen veel ‘echte’ wandelaars op leeftijd, inclusief wandelstokken, profi regenoutfits en rugzakken vol kleffe boterhammen. Maar op gympen en gewapend met een rugzak vol wijn en oliebollen laten we ons niet kennen. We worden verrast en kijken terug op een bijzondere avond. Het kerstgevoel is in the pocket. We nemen je mee door een sfeervol Scheveningen.

Lightwalk
Het Westbroekpark kennen we vooral van de lange zomeravonden als theaterfestival de Parade is neergestreken. Nu is het in het donker een oase van licht. Honderden lampjes langs de weg geven je het gevoel dat je op een rode loper loopt. Op het water drijven bootjes volgeschreven met wensen en kleurige lampionnen.

Lightwalk
Heel veel omgevallen potjes met een waxinelichtjes erin wijzen ons de weg. Wij vinden het de diy tip van de maand. De irritatie van uitgewaaide kaarsjes is voltooid verleden tijd. Want dit werkt. Dat we dit niet eerder hebben bedacht. We gaan potjes sparen. Voortaan vind je in onze tuin ook omgevallen potjes.

Lightwalk
In Madurodam is het magische lichtjesmaand. Het park is sfeervol verlicht met meer dan 50.000 twinkelende lichtjes. Je kunt nog tot 8 januari kijken naar dit spektakel. Voor slechts €10 kan je 14, 15, 17, 22 en 23 december van 17:00- 20:00 uur naar binnen.

Lightwalk ScheveningenLightwalk Scheveningen

Straattheater in overweldigende vorm. Deze man van licht loopt een stukje met ons mee door het Statenkwartier. We wanen ons even in een sprookjesdecor. Op naar de haven die ons tegemoet straalt. Vanaf Rootz aan de haven heb je altijd al en mooi uitzicht. Nu is het nóg spectaculairder.

Lightwalk Scheveningen
Je moet even goed kijken (thanks, iphone foto’s) maar dit is een wandelende kerststal, inclusief verlichte schapen. Hilarisch! Wie volgt dit voorbeeld met zijn of haar huisdier?
Lightwalk ScheveningenLightwalk Scheveningen

Mochten we je nu op het idee hebben gebracht om ’s avonds in het pikkedonker een wandeling langs de vloedlijn te maken. Dit uitzicht is je beloning. Vergeet geen wijn en oliebollen mee te nemen.

3 reacties op Lightwalk Scheveningen: Lichtjes in de duisternis

  1. Mooi verhaal. Ik ben één van die ‘echte wandelaars (bijna) op leeftijd, nog zonder wandelstokken, profi regenoutfits (gewoon van de Xenos) en rugzak dit keer zonder kleffe boterhammen’.

    Net als jullie heb ik genoten van de Scheveningen Light Walk. Genoeg te zien onderweg en dat komt mijn wandeltempo niet ten goede. Maar dat hoefde dit keer ook helemaal niet. Het is echt een beleveniswandeling.

    Heerlijk om ook jullie verslag te lezen.

  2. Wat een leuk verslag.Mijn vriend en ik gingen ook gewoon met onze nikies en vonden het heel leuk en mooi maar ook pittig als niet echte wandelaars. Nu samen met mijn moeder erbij ingeschreven voor dit jaar voor de 7,5 km

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *