Met Netflix, Popcorn Time en een nieuw tv-seizoen vergeet je bijna dat de bioscoop nog bestaat. En laat september nou dé maand voor filmliefhebbers zijn. Festivals, muziek, natuur en humor. Onze zeven must-sees van dit moment:

1. Rock-‘n-roll
Soms is een docu zo goed dat je dagen later nog met het verhaal bezig bent. Dat hadden wij met Amy. De film werpt een ander licht op het leven van de muzikale Amy Winehouse.

2. Mode, humor en topacteurs
Zin in een avondje relaxt achterover hangen met een glimlach? Dan is The Intern de perfecte film voor je. De gepensioneerde Ben (Robert De Niro) zoekt een nieuw doel in zijn leven. Een stageplaats bij een hippe fashionwebsite waar de ambitieuze Jules (Anne Hathaway) de scepter zwaait, is precies wat hij zoekt.
The intern vanaf 24 september

holland-natuur-in-de-delta3. Holland op z’n mooist
De nieuwe wildernis was in 2013 de bioscoophit. vijf hoofdrolspelers. In het vervolg Holland Natuur in de Delta maken we kennis met vijf dierlijke ‘hoofdrolspelers’. De zeearend, de bever, de haas,  het stekelbaarsje en het pimpernelblauwtje.  Prachtige beelden en vanaf 24 september te zien!

4. Op naar de top
Hun doel is de top van de Mount Everest te beklimmen. Deze droom van een groep bergbeklimmers verandert in een nachtmerrie als ze in een hevige sneeuwstorm belanden. Een spannend waargebeurd verhaal met prachtige beelden van de natuur. Met o.a. Keira Knightley, Emily Watson en Jake Gyllenhaal.
Everest vanaf 17 september in de bioscoop

5. Filmpje aan zee
Gek op literatuur en films? Op naar Vlissingen (of all places)! Hier is van 11 tot en met 20 september het Film by the sea-festival, met 120 films, tal van feestjes, lezingen en interviews.

6. Jaarlijks filmfeestje
Bijna tijd voor….het Nederlands Film Festival! De 35e editie vindt plaats van 23 september tot en met 2 oktober. Vooral de komische roadmovie (en openingsfilm) J. Kessels met Frank Lammers, Fedja van Huêt en Ruben van der Meer spreekt ons aan. Wie gaat er mee naar Utrecht?

007
Oké, officieel mag Spectre niet in dit september lijstje staan maar voor James maken we graag een uitzondering. Deze keer wordt Bond door een mysterieus bericht geconfronteerd met zijn verleden. Sam Smith zingt de soundtrack, het nummer Writing on the Wall komt 25 september uit.
Spectre vanaf 5 november

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *