Deze stadsmeisjes lieten Den Haag achter zich en gingen eropuit. We trokken naar het zuiden, door naar Gelderland, Twente en pikten zelfs de boot naar Texel mee. Onze 5 favoriete ontdekkingen delen we graag met jullie:

Uitwaaien op een eiland

Dertigers die nog nooit op Texel zijn geweest? Ja, ze bestaan. De hoogste tijd om dit eiland eens te ontdekken. We liepen door de watertjes van de Slufter, vonden de leukste woonwinkeltjes in Den Burg, zochten dieren op het het Sommeltjespad en zagen garnalenboten in de haven van Oudeschild binnenkomen.
Ecomare wist ons niet lang te boeien (al waren die baby zeehondjes heel schattig) dus al snel liepen we op het strand. Hier staat ook de gezellige strandtent Paal 17. Na een warme chocomelk sprongen we weer op de fiets. Een auto heb je niet nodig, met je tweewieler kom je overal en zo ontdek je gelijk de mooiste routes. Ons uitwaai weekje sloten we af vanaf grote hoogte. Nee, de parachutesprong durfden we niet aan. Maar vanaf de 35 meter hoge vuurtoren op het noorden van het eiland wierpen we voor de laatste keer een blik op dit mooie eiland

Vallende boeken
Dat Arnhem een leuke stad is hoeven we jullie vast niet te vertellen. Maar ken je de inspirerende ontmoetingsplek Rozet al? Dit gebouw uit 2009 is een bibliotheek, kunstuitleen, universiteit, restaurant en panoramaterras in één. Aanstaande zondag is hier de spanning te snijden. Met het omvallen van 10.500 boeken hoopt Rozet het wereldrecord ‘De meeste boeken omvergeworpen in een domino’ te vestigen. Wij duimen mee.

IMG_8845Hup de natuur in
Regelmatig proberen we een outdoordag te doen. Afgelopen weekend zijn we richting Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug gereden. En niet alleen dankzij de prachtige herfstkleuren verrast door de natuur. We zijn mét puntmuts op kabouterjacht gegaan én hebben een rood met witte stippen paddenstoel gezien, een natuurquiz gespeeld in het bos van Daantje Das en gewoon eenvoudig al wandelend en kletsend bordjes gevolgd.

Lekkers uit een hal
Eerlijk is eerlijk, de eerste indruk van de Rotterdamse Markthal was niet best (en dan hebben we het niet eens over de bijna aanrijding bij de parkeergarage). Tochtig, druk en lawaaierig. Maar toen keken we naar boven! Hier zie je prachtige fris gekleurde groenten en fruit tegels. Met een oppervlakte van 11.000 vierkante meter is deze Horn of Plenty het grootste kunstwerk ter wereld. Hierdoor stoorden we ons niet langer aan de mensenmassa en hadden we  alleen nog maar oog voor de eetkraampjes. Vanaf een barretje op een verhoging genoten we in alle rust van een tapasplankje (en natuurlijk een wijntje)
Ja, de Markthal Rotterdam heeft er twee fans bij.

Villa augustusHotspot met geschiedenis
De uit 1882 vervallen watertoren en het aangrenzende pompgebouw (uit 1942) werden onder handen genomen. Met succes! Sinds 2003 heeft Dordrecht er met Villa Augustus een hotspot bij. Wij hadden iets te vieren (baby op komst- nee, niet die van ons) dus zaten de hele middag in het gezellig restaurant van een high-tea te genieten. Na de thee gingen we over op wijn om daarna door het winkeltje vol pure producten en leuke hebbedingetjes te struinen. We komen snel terug!

Onze uitstapjes buiten de stad bevielen zo goed dat er binnenkort een vervolg op deze blog komt. Heb je een goede tip (liefst buiten de randstad) let us know!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *