Voor een avond in Spanje hoef je niet meer ver weg. In de Haagse Torenstraat vind je met La Tapa 70m2 écht Spaanse sfeer inclusief lange tafels vol lekkers en personeel met lokale tongval.

La Tapa Den Haag
La Tapa

Als we aankomen is het nog heel rustig bij La Tapa. Half 7 is natuurlijk echt een Nederlandse tijd om al naar een restaurant te gaan. Helemaal als het een Spaanse plek is. Maar we zitten heerlijk op onze houten kruk aan een hoge tafel. Kunnen we mooi even rondkijken. Want over de inrichting is goed nagedacht.

We bestellen in ons beste Spaans een flesje wijn en een stokbroodje met overheerlijke, huisgemaakte aioli. De avond kan niet beter beginnen.

Als wij aan ons tweede wijntje inschenken wordt het steeds drukker bij La Tapa. We zijn dan wel -in de regen- op de fiets gekomen, toch lijkt het of we in het buitenland zijn. De Spaanse locals weten deze plek zeker te vinden. Aan lange tafels wordt met vrienden en familie de week doorgenomen. Er wordt veel gelachen en zichtbaar genoten.

La Tapa

Plankje met Spaanse specialiteiten

Als groot fan van delen én hammetjes zijn we hier sowieso op het juiste adres. Dit plankje wordt langzaam leeg gegeten. Inclusief de grote, zeer smakelijke olijven.

Tapas

De volgende bakjes worden met enthousiasme geserveerd. We genieten van inktvisringen, aubergine in tempura, patatas bravas en kroketjes met Iberico ham. Het is dat we door het raam uitkijken op Albert Heijn. Anders was het Spaanse gevoel helemaal compleet geweest.

Helaas hebben we geen plek meer, anders hadden we zeker nog een paar pinchos van de bar gepakt. Want die zagen er ook heel goed uit.

La Tapa

Tegen de tijd dat wij weer weggaan is La Tapa nog stampvol. Ga hier zeker heen als je van Spaanse gezelligheid en smaken houdt.

La Tapa, Torenstraat 82, Den Haag

La Tapa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *