Sinds Netflix hebben we geen kabel-tv meer nodig. Deze zes series hebben we de afgelopen maand erdoorheen gejaagd:
Rijkeluismeisje belandt in een vrouwengevangenis. Voilà het concept van de serie Orange is the new black. Na seizoen 1 en 2 kwam vorige maand het derde seizoen uit. In twee avonden waren we weer helemaal bij. De bezuinigingen vallen Piper zwaar maar vieze onderbroeken zorgen voor een lichtpuntje… Voor de fans, seizoen 4 is in de maak….

De spannende serie Bloodline draait om de familie Rayburn, die een bloeiend hotel in de Florida Keys bezit. Bij een groot familiefeest duikt onverwachts de oudste broer Danny op. Zijn komst zorgt voor de nodige onrust en al snel blijkt dat deze perfecte familie heel wat geheimen heeft.

Suits! Mannen in pak= altijd goed. Helemaal als het charmante advocaten zijn. Mike heeft dankzij wat blufwerk een baan bij een advocatenkantoor gekregen. Zonder Harvard- diploma is hij een rijzende ster in de rechtszaal. Baas Harvey helpt hem het geheim verborgen te houden al loopt het de laatste tijd niet zo soepel tussen die twee. En wat zijn wij jaloers op de hippe kantooroutfits van vrouwelijke werknemers…. In Amerika hebben ze het vierde seizoen al gezien, dit najaar volgen wij!

De Denen boffen met juf Rita. Deze stoere, politiek incorrecte lerares, rookt op de meisjes-wc, doet het met de rector en scheldt in de klas. Ze helpt elke leerling in nood maar gebruikt dit ook een excuus om haar eigen problemen te vergeten. Een Nederlandse spin-off is in de maak: Tessa. Thekla Reuten heeft de hoofdrol in deze nieuwe dramaserie op NPO 1. Of het net zo goed wordt als het Deense origineel weten we dit najaar.

Vriendin Janneke wees ons op Nashville. Hier draait het om countrylegende Rayna die aan de hippe Juliette Barns wordt gekoppeld om weer volle zalen te krijgen. Alleen liggen deze twee dames elkaar totaal niet…Laat je niet afschrikken door de countrymuziek en cowboyoutfits.

’s Werelds meest gezochte crimineel geeft zichzelf aan en biedt aan om iedereen aan te geven met wie hij ooit heeft gewerkt. De enige voorwaarde is dat hij met een jonge FBI-agente samenwerkt. Zin in een spannende serie? Dan zit je met The Blacklist helemaal goed!

Deze series grepen ons niet: Orphan Black en Pretty little liars. Verdienen ze een herkansing of heb jij andere tips? Laat het ons weten.

Afbeelding: Setsiri Silapasuwanchai

3 reacties op Lang leve Netflix

  1. Still uit het countdown-filmpje van Netflix, met koning Julien in de hoofdrol. In de video zijn personages te zien uit de nieuwe Netflix-serie ‘Lang leve koning Julien’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *