Lekkere Italiaanse steenovenpizza’s vind je op diverse plekken in Den Haag. Wij willen wel eens weten hoe die van La Tavola smaken. Zij zitten sinds deze zomer aan de Scheveningse Haven. Dus een goede reden voor een woensdag-avond-pizza-test-avond.

Bij La Tavola houden ze van eerlijk én vooral ook lekker eten. Ze maken alleen gebruik van biologische en eerlijke ingrediënten. Dat klinkt in ieder geval al goed. Ze vinden dat eten alleen lekker kan zijn als de ingrediënten vers zijn en er zorg en liefde aan wordt besteed. Daar kan volgens ons niemand tegen zijn. Dus kom maar op. De basisvoorwaarden voor een geslaagde avond zijn present: goed gezelschap, een glas Italiaanse Pinot Grigio en een authentieke pizza.

We gaan na wat wik-en-weeg-acties voor een vega variant en eentje met Parma. Want die blijkt toch altijd weer onweerstaanbaar. De pizza Zucchini e Parmigiano verschijnt samen met de Prosciutto e Funghi op tafel.

Om te beginnen zien ze er heel smakelijk uit. Gelukkig worden we ook heel blij van de smaak. Onze vegapizza heeft courgette, tomaat, basilicum, mozzarella en parmigiano. Het Parma-exemplaar heeft ook nog tomaat, basilicum, mozzarella, champignons en een extra scheutje vergine olijfolie. Allebei goede keuzes. Stiekem eten we ze helemaal op.

De strakke inrichting en vriendelijke bediening kunnen ook zeker onze goedkeuring verdragen. Van het haven uitzicht hebben wij helaas niets gezien. Tijdens ons bezoekje was het helemaal donker buiten. Maar we kunnen ons heel goed voorstellen dat er overdag (en in de zomertijd) veel te zien is op de kade en op het water.

La Tavola, Dr. Lelykade 24a, Den Haag

La Tavola op je eigen bank? Dat kan ook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *