Het Centraal Station is nou niet een plek waar we graag rondhangen. Maar daar brengt deze culinaire ontdekking verandering in!

FullSizeRenderAls we geoefende treinreizigers waren, hadden we Grand Central Foodmarket vast al ontdekt. Maar wij liepen vorige week pas voor het eerst binnen. Vorige zomer opende op de eerste verdieping in de stationshal dit food walhalla. Drie restaurants onder één dak en een trendy koffiebarretje voorzien de reizigers de hele dag van lekkers.

Wij ploffen neer aan de gezellige bar bij Pickles aan het raam. Maar overal is het leuk aangekleed. Bij Bar Bellota zit je aan hoge tafels en Fishbar Saltzer heeft een ronde bank met hippe stoeltjes. De menukaart is een verzameling van alle gerechten van de drie tentjes. Je kan dus helemaal losgaan met het mix & matchen terwijl het personeel de hele tijd tussen de drie tentjes rond rent. Wij beginnen met het borrelplankje van Bar Bellota en nemen er een wijntje bij. Je kan kiezen uit meer dan 30(!) wijnen die ze per glas serveren.

FullSizeRender2Kreeft & Burgers
Als hoofdgerecht gaan we voor de drie mini burgers van Pickles en de halve kreeft van Fishbar Saltzer. Je kijkt neer op de stationshal dus het wachten is geen straf. We zien een hartverscheurend afscheid tussen twee geliefden, een groepje vriendinnen dat elkaar in de armen sluit en een sprintende zakenman in pak. In een mum van tijd verschijnen onze gerechten (allemaal tegelijkertijd) op tafel en alles ziet er heerlijk uit. Eén van onze kinderen had zich iets te serieus gestort op het borrelplankje waardoor de bestelde hotdog niet meer werd aangeraakt. Groot was onze verbazing toen de ober vertelde dat hij de hotdog maar van de rekening had gehaald aangezien die niet was opgegeten. Wat een service! Wij komen zeker terug naar deze relaxte plek en niet alleen als we de trein moeten hebben.
Grand Central Food Market, Koningin Julianaplein 10

1 reactie op Kreeft & burgers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *