Nederlands praten, een broodje kroket eten, betalen met the good old gulden en boodschappen doen bij Albert Heyn. Het hoeft van ons niet direct op vakantie. Of eigenlijk gaan we het zelfs uit de weg. Behalve als die bestemming Curaçao is. Dan hoort het er helemaal bij. Als het dan ook nog eens 30 graden is wil je daar gewoon zijn in de winter. Het barst er van de perfecte zon, zee en strand plekjes.Met een lijstjes vol met tips van vrienden belanden we op het Caribische eiland. Waar gaan we allemaal heen? In acht dagen lukt het niet om alles te ontdekken, maar we zijn wel een eind gekomen. En alles op een hele relaxte manier. Want haast is een onbekend fenomeen in de Cariben.
image2 (1)Aan idyllische strandjes ontbreekt het niet op het eiland. Eigenlijk vind je na iedere inham wel een fijn strandje. Wil je in de watten gelegd worden door Nederlandse studenten, dan zit je goed aan de Jan Tiel baai. Bij de strandtenten Zanzibar & Zest kan je de hele dag doorbrengen op luxe strandbedjes. En regelmatig ’s avonds dansen met je voeten in het zand. Wil je meer het echte tropisch eiland gevoel hebben, pak een huurauto en rijd richting Westpunt. Stop bij Cas Abou of De grote Knip. Deze stranden voldoen geheel aan je voorstelling van tropische eiland, witte stranden en azuurblauwe zee. Wordt het zonnen, snorkelen of een boek lezen? Of gewoon allemaal. Neem een weggooi bbq en kleine koeltas vol Amstel bright mee.
FullSizeRender (17)Je hoeft niet naar Curaçao voor de mooie natuur en hoogwaardige cultuur. De omgeving is vrij dor en droog. Dit betekent wel dat de kans op regen klein is. Regen hebben we thuis al genoeg. En die ene tropische bui is wel verkoelend. Wil je toch een beetje cultuur? Bezoek het museum Kura Holanda en krijg een beeld van de mindere (slaven)tijden die het eiland heeft gekend.
image2image1 (2)Op Curaçao krijg je de kans om vele flamingo’s, hagedissen en vogels te spotten. Soms zelfs vanuit je hangmat. Bekijk je liever de vissen onderwater? Nagenoeg iedere plek is de beste spot.

image1 (1)Een bezoekje aan de ruige Noordkant van eiland moet je inplannen. Bij het zogenoemde Boca Tabla word je beloond met en waar natuur spektakel. Woeste zee, een kleine grot en hoog opspattende golven leveren vele mooie foto’s op. Want ja, we moeten niet vergeten het thuisfront jaloers te maken.
IMG_9805We hebben nog wel twee A4tjes vol met tips. Maar eigenlijk hebben we maar één echte. Boek een ticket en ga zelf op ontdekkingstocht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *