Een glaasje wijn blijft onze favoriet maar na een bezoekje aan bierbrouwerij De Koperen Kat kunnen we een goed glas bier zeker waarderen. Het perfecte uitje in deze donkere wintermaanden.

Het is dat we onlangs in Delft waren en weten hoe leuk deze stad is. Want van dit duistere industrieterrein waar de Tom Tom ons heen stuurt wordt je niet vrolijk. Maar gelukkig is er in de brouwerij wel genoeg sfeer te vinden. Je stapt direct het proeflokaal binnen. We zien veel gezellige statafels met als pronkstuk natuurlijk een lange bar. Bier proeven terwijl het op twee meter afstand gemaakt is, hoe bijzonder is dat.

We hebben ons opgegeven voor een rondleiding door de Delftse Stadsbrouwerij inclusief een proeverij van 5 soorten ambachtelijk Delfts bier én portie bitterballen. Naast de bar ontwaren we een paar grote brouwketels. We kunnen een glimlach niet onderdrukken als deze ketels gelijk de hele brouwerij bevatten. Voor deze rondleiding kan je je wandelschoenen dus thuislaten. Dat neemt niet weg dat onze gids Willem zeer vermakelijk over de geschiedenis vertelt en het hele brouwproces helder uitlegt. We leren een hoop en hebben nooit geweten dat er zoveel komt kijken bij het maken van een biertje.

Proeven
Ze maken hier twaalf verschillende bieren en wij gaan er na de ‘rondleiding’ vijf proeven. De frisse en lichte Parel van Delft (als eerbetoon aan het schilderij van Vermeer) is onze favoriet. Als we later horen dat dit ook wel de droge witte wijn onder de bieren wordt genoemd, blijken we toch echte wijnmeisjes te zijn. De Delftse Donderslag smaakt overigens ook niet verkeerd. Wij begrijpen wel dat deze is verkozen tot het lekkerste bockbier van Nederland. D-AL-G oftewel algenbier is meer iets voor de liefhebber, maar bijzonder smaakt het wel. Verder kregen we nog De Kater, een zwaar, donker bier en Blonde Anouk, een fris biertje wat hun bestseller is.

Als het bier en de bitterballen op zijn stappen we op de fiets richting Den Haag. Aan passie ontbreekt het niet bij het team van De Koperen Kat. Vol enthousiasme wordt hun liefde voor bier overgebracht. En aangezien hun brouwsels goed in de smaak vielen is dit bezoekje zeker een aanrader.
Delftse Stadsbrouwerij De Koperen Kat, Schieweg 15 in Delft

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *