Nederland staat in de vakantiemodus, voor ons de perfecte tijd om een nieuwe stad te ontdekken. Onze vrienden onthullen de komende weken de beste tips. We starten in Rotterdam. Simone (37) woont sinds 5 jaar in het Kleiwegkwartier. “Het leuke aan dit stukje Rotterdam is, is dat het tussen twee heel verschillende wijken in zit”; het hele sjieke Hillegersberg en het minder sjieke Noord/Het Liskwartier. Ze vertelt je waar je moet zijn (incl. winactie). 

Eten & drinken Italiaanse restaurant San Marco op het Bergpolderplein, aan de Kleiweg is een bezoek waard. Fantastische pizza’s maken ze er en ze hechten eraan die op de traditionele manier te maken met Italiaanse, verse ingrediënten. Dus geen pizza shoarma of andere onzin die niet op pizza’s thuishoort. Ze draaien hun hand niet om voor een pesce spada alla griglia (gegrilde zwaardvis met Siciliaanse marjoleinsaus) met bijpassende wijn en zelfgemaakte desserttaart met twee verschillende chocoladesmaken, geserveerd op een leien bordje met een Limoncello on-the-side. Fijn voor hen, maar helaas is dit restaurantje al ontdekt (en nu natuurlijk helemaal), dus reserveren is handig.
Marco

He-le-maal aan het begin van de Kleiweg, of eigenlijk waar de Kleiweg het spoor van de Randstadrail kruist en waar tramlijn 8 de laatste halte heeft, vind je huiskamercafé ‘t Halve Maatje. Henk heeft daar een geweldige kroegsfeer gecreëerd waar je je meteen thuisvoelt. En ze tappen de perfecte biertjes (echt; ze gaan ervoor op cursus!) en ze zorgen dat er altijd wel een speciaal evenement is: van biertapclinics, wijnproeverijen, whiskeyproeverijen, jeu-de-boules-toernooi tot een Zin-in-Gin-avond. Waar heel Nederland ze op een gegeven moment van kende was van dit voorval.

Boekenwurmen
Ik ben gek op boeken en (dus) ook op kinderboeken. Ik kon mijn lol dus ook niet op toen er op de Kleiweg een heuse kinderboekenwinkel werd geopend (heel hip met crowdfunding; de hele buurt sponsorde mee). Binnen no-time had Petra Verheij de meest geweldige winkel met koffiebar geopend: Ver Van Hier . En daar maken ze serieus goede koffie (ook daar gaan ze voor op cursus 😉 met  huisgemaakte taarten.

block_part2_img1

Ga varen
De Rotte is het perfecte plekje om te chillen. Bij de jachthaven kan je sloepjes huren. Met rosé-gevulde-koelbox desgewenst! Je loopt de Kleiweg uit en net voordat je de rivier de Rotte inloopt ga je linksaf een soort Anton Pieckachtig straatje in: de Bergse Rechter Rottekade. Daar tref je een heel oud jachtwerfje waar het nog ouderwets naar teer ruikt: Jachtwerf Wurth & Zn. Je hoeft niet eens een vaarbewijs te hebben om een sloep te huren, dus wat let je? Niet drinken als je de kapitein bent, uiteraard. Vaar heerlijk de Rottemeren op en ontspan.

Dit wist je nog niet
Deze wijk hoort stiekem toch bij Hillegersberg. Hillegersberg was vroeger een dorp en helemaal niet zo sjiek. Het is in 1941 geannexeerd door Rotterdam. Op eigen verzoek van Hillegersberg overigens, want dan werden ze tenminste aangesloten op de riolering en hoefden de fecaliën niet meer in de ‘poepvijvers’. Daarnaast hoefden ze ook geen tol meer te betalen bij het tolhuisje dat ooit bij het Halve Maatje stond. Nadeel was wel dat, nu ze bij de grote stad hoorden, ze geen varkens meer mochten houden.

Winnen
Er zijn twee entreekaarten ter waarde van 20 euro te winnen voor de Puur Genieten Fair in Hillegersberg op 29 & 30 augustus. Om kans te maken hoef je enkel voor 24 juli a.s. onze Facebookpagina te liken en te vertellen waarom jij die kaartjes wilt winnen.

Puur genieten

Heb je nog een tip voor Rotterdam? Vertel het ons!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *