Ben jij een kunstminnende nachtbraker? Dan is zaterdag 5 september dé dag om Den Haag te zijn. Vier redenen waarom je deze Museumnacht niet mag missen:

De locaties
Kunst, muziek, hapjes, drankjes, gezelligheid, er wordt flink uitgepakt. Ruim veertig instellingen laten tot diep in de nacht zien wat ze in huis hebben. Bezoekers kunnen vanaf 20.00 uur de verschillende musea bezoeken. Om 1.30 uur worden de deuren weer gesloten. En feesten we nog even door tijdens de afterparty in het Paard.

Nieuwe ontdekkingen
Het Mauritshuis, Gemeentemuseum, Escher in het paleis en de Koninklijke Schouwburg zijn vast allemaal bekende namen. Dus grijp die kans om eens buiten de gebaande paden te treden. Voetbalclub ADO Den Haag gaat terug naar 1905, neem een kijkje in de Electriciteitsfabriek of ontdek het bijzondere verhaal van Molen de Vlieger. Ook de Tweede Kamer en de Koninklijke Bibliotheek openen hun deuren. Vergeet het Van Kleef Jenevermuseum niet voor een nachtelijk cultuurshot.

museumnacht

Het thema
Dit jaar staat de avond in het teken van Open en Bloot: kunstenaars, artiesten en instellingen geven zich (soms ook letterlijk) bloot. Ieder museum heeft een programma samengesteld wat past bij het thema van de nacht. Volg in het Mauritshuis bijvoorbeeld een spoedcursus naaktmodel tekenen of bewaar je eigen heimelijke genoegens in een zelf versierde schelp in het Haags Historisch Museum.

De prijs
Wacht niet te lang want de kaartverkoop gaat snel. Logisch, want voor slechts 15 euro krijg je een passe-partout waarmee je bij veertig locaties welkom bent. Kaartjes koop je hier.
In 2014 heeft de vijfde editie van de Haagse Museumnacht ruim 10.000 bezoekers getrokken.

Bekijk hier een voorproefje:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *