In de grootste boekhandel van Den Haag klonk maanden getimmer, geboor en gezaag. Maar sinds een maand is die saaie houten wand eindelijk weg en is het vernieuwde Kicking Horse cafe geopend.

Metamorfose

Na het snuffelen tussen de boeken dronken we wel eens een kopje koffie in het oude Kicking Horse cafe. Maar die blokhutsfeer met veel houtwerk trok ons nooit echt aan. Blijkbaar vond Paagman op de Frederik Hendriklaan het ook tijd voor een ingrijpende verbouwing en kreeg het café in de boekenwinkel een complete metamorfose. Je kan hier van 09:00 tot 21:00 terecht voor ontbijt, lunch, een taartje of een complete avondmaaltijd. Het was onderstaand bord dat ons naar binnen lokten (ja, marketingafdeling van de Paagman: het werkt!).

Kicking horse

Taco time

Deze week kan je aanschuiven voor kiptaco’s, een visspiesje of een quinoasalade. Als wij binnenlopen in het vernieuwde café valt gelijk de hoeveel licht op. De bar (met een leuk luifeltje) heeft een nieuwe plek gekregen en in het donkere hoekje is uitnodigende plek inclusief openhaard geworden. De grote stoelen zijn gebleven maar hebben nu een leuk kleurtje gekregen. Al zouden ze van ons ook nog een kussentje mogen krijgen. Bestellen doe je nog steeds aan de bar en naast het weekmenu kan je ook verschillende maaltijdslades of soepjes bestellen. Wij gaan voor de taco’s en de ceasar salade en nemen plaats aan een hoge tafel.

Opvallend hoeveel mensen op een dinsdagavond hier de avond doorbrengen. Al snel verschijnen twee goedgevulde borden op tafel. En ook met de smaak zit het hier ook snor. Omdat je bij het bestellen al gelijk afrekent komen we niet in de verleiding om nog koffie of een taartje te bestellen. Als we weglopen staan we nog even stil bij de mooie woorden van één van onze favorieten schrijfsters, Tonke Dragt die als enorme muurschildering staan afgedrukt. Elke vernieuwing is geen verbetering maar in dit geval wel!

Kicking horse cafe in boekhandel Paagman Frederik Hendriklaan 217

P.s nieuwsgierig geworden? Deze gerechten kan je t/m vrijdag 21 september bestellen. Vanaf maandag is er weer een nieuw menu.

Kicking horse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *