In een goed verborgen stadstuin vind je Juni. Zo’n plekje wat je eenmaal gevonden, nooit meer vergeet. Ontvlucht de drukte van de Haagse binnenstad en geniet van een oase van rust. En vele lekkernijen. 
NutstuinJuni is gevestigd in een monumentaal, voormalig bankgebouw van het Nutshuis. Waar wij tijdens dit bezoekje weinig van zien, want de zon schijnt. En dan roept hun fantastische tuin waar we stiekem speciaal voor gekomen zijn. Maar we zien al snel dat je ook binnen heel sfeervol zit.

NutstuinVia een fraaie poort loop je zo de tuin in. We worden direct overrompeld door de rust en stilte. De plek is misschien een beetje verstopt, maar eenmaal gevonden waan je je in een weelderige verborgen oase. Eventuele stress is hier waarschijnlijk vrij snel verdwenen.

NutstuinDit is zo’n geheim plekje in het hartje van Den Haag waarvan we vinden dat iedere Hagenaar het moet kennen. Maar vooral niet allemaal tegelijkertijd naartoe moet komen. Want juist die rust maakt de plek uniek.

NutstuinJuni heeft een dagelijks wisselende menu en je kan als je wilt je eigen salade samenstellen. En die salades zien er goed uit moeten we zeggen. Toch kiezen wij op deze zonnige middag voor een klassieker van de kaart. De clubsandwich is succes gegarandeerd. En dat blijkt ook al bij de eerste hap. Al was het kiezen nog niet zo makkelijk. Het barst namelijk van de lekkernijen.

Het Nutshuis is nog meer dan Juni en de Nutstuin. Het is ook een onafhankelijk podium voor kunst, cultuur en maatschappij. Ga eens kijken bij een expositie of de openlucht bioscoop. In de tuin dus.

Met frisse tegenzin verruilen wij na een ontspannen lunchbreak de stadstuin voor de kantoortuin. Zodra we de poort uitlopen is het gedaan met de rust. We raden je met stip aan om deze verborgen plek snel te ontdekken. Voordat heel Den Haag dat doet.

Juni, Riviervismarkt 5, Den Haag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *