Ramen, Bentobox of hotpot. Voor wie niet helemaal thuis is in de Japanse keuken roepen deze termen vast vragen op. Wij hebben al vele positieve verhalen gehoord over dit culinaire stukje Japan in de Haagse binnenstad. De hoogste tijd dus om onder gedompeld te worden in Aziatische sferen. We gaan lunchen bij het Japanse restaurant Set.

Set is ingericht volgens traditioneel Japanse stijl. Door een vriendelijke medewerkster worden we naar ons privé nisje begeleid. We nemen plaats op een houten bank op lekker zachte kussentjes. Door het grote raam zijn we deelgenoot van de zaterdagmiddag drukte in de binnenstad. Naast ons fijne nisje heb je nog vele andere leuke plekjes om te lunchen of dineren.

Met de (onbeveiligde) wifi kunnen we via een QR-code de menukaart bekijken. De keuze is reuze. Ramen (noodlesoep), hotpot (hip woord voor het ouderwetse fondue) of bentobox (bord met allemaal verschillende vakjes) behoren tot de opties. Als we onze keuze hebben gemaakt, maken we dit kenbaar door op een belletje op tafel te drukken. Binnen no-time is onze lunch gereed.

Bentobox

Wij gaan voor de bentobox. Onze vakjes zitten gevuld met rijst, verschillende soorten vis en vlees, waarvan enkele gemaakt in tempura en wordt aangevuld met diverse sausjes. Het is een feestje! Het Hello Kitty toilet valt ook enorm in de smaak. Japanser wordt het niet.

Set Restaurant, Schoolstraat 4, Den Haag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *