We hebben deze zomer een bezoek gebracht aan Italië. Eenmaal weer in het herfstachtige Nederland is het flink afkicken. Wat missen we ‘La dolce vitá’. Er zit niets anders op om een beetje Italië naar huis te halen.

Cappuccino
Wij drinken ’s ochtends vaak aan het aanrecht koffie en doen ondertussen nog snel 100 andere dingen. Of halen nog snel een kartonnen beker op het station. Als het helemaal mis gaat zijn we aangewezen op de koffieautomaat. Niet bepaald zonder stress de dag beginnen. Dit pakken we vanaf nu anders aan. Op z’n Italiaans.

Zij pakken de scooter of Fiat 500. Vooruit, wij de (bak)fiets. Zij rijden naar werk via hun favoriete koffietentje en nemen een minuut of 10 de tijd om hun cappuccino of espresso te drinken. Dat kunnen wij ook. Of beter, dit nemen wij ons vanaf nu voor.  Mocht er op weg naar werk nu net een tentje geopend zijn.

Outfit
Wie ons een beetje kent weet dat wij ons alleen bij hoge uitzondering in strakke jurkjes kleden en met hoge hakken verschijnen. En dat houden we zo. Ook als dit volgens Harper’s Bazaar niet volgens de laatste trend is. Wel houden we de laatste ontwikkelingen een beetje in de gaten. Als het even moet willen we wel naar Milaan om het zelf te beoordelen.

Lees
Als we een uurtje over hebben lezen we het weblog van Ciao tutti. Zij nemen je elke dag mee om te genieten van de Italiaanse cultuur, keuken en de taal. Het tijdschrift de smaak van Italië doen we in onze tas voor onderweg. Genoeg inspiratie voor een culinaire uitspatting, even wegdromen óf het vinden van een nieuwe bestemming.Italie magazineWijn of water 
En dan het lunchen met wijn. Een gewoonte die we moeiteloos overnemen. Maar dat kunnen we hier toch niet maken? Onze werkgever ziet ons aankomen. Dus dat beperken we maar tot onze vrije vrijdag, zaterdag en zondag. Wel met een ciabatta parma, pesto en buffelmozzerella erbij.
IMG_8274Mocht je ons binnenkort bellen. Het kan zijn dat we opnemen met ‘Pronto.’ Vanavond risotto eten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *