We geven het toe, we zijn door het mooie weer de afgelopen dagen een beetje doorgeslagen. Niet alleen trokken we met de camper de natuur in, we struinden ook rond in het Haagse. En dan hebben we het niet over een simpel wandelingetje door de Paleistuin maar plekken waar je oog in oog komt te staan met wilde dieren (en een icoon). Daarnaast is er zelfs een berg beklommen. Je raadt het al, vandaag delen we onze nieuwe buitentips.

Koninklijke berg
Na een hele dag achter de computer te hebben gezetten snakken we naar wat buitenlucht. En daarvoor ben in je in De Horsten op het goede adres. Niet voor niks heeft de Koninklijke familie dit landgoed als tuin uitgekozen. Aangezien we niet de hele dag hebben kiezen we voor een bescheiden wandeling, de witte route van 4 km. Hij voert ons eerst langs een echt bospad en komt uit op een grote groene vlakte en daar hebben we de Seringenberg in het vizier. Deze berg werd in 1791(!) aangelegd. Het wandelpad naar boven brengt je naar een prachtig uitzichtpunt. Ondanks dat je alleen maar groen om je heen ziet krijg je toch niet het echte natuurgevoel. De dader? De langsrazende auto’s op de N44. Toch zien ze ons hier vaker terug, al is het alleen maar om een loslopende prinses te spotten. De ingang zit trouwens aan de Papeweg in Wassenaar en voor één euro mag je er de hele dag rondlopen. Parkeren is gratis.

Seringenberg

Dieren spotten
Tussen Kijkduin en Duindorp loopt een kudde Schotse hooglanders vrij rond. Spot het hek en de wildroosters en je loopt hun graasgebied in.  Er grazen 13 Schotse hooglanders, waaronder vier jongen. Het gebied is vrij groot dus begin van het jaar hadden we pech. Geen hooglander te zien. Afgelopen zaterdag was het tijd voor een herkansing, en met succes! De fotograaf is alleen geen held vandaar deze veilige foto op afstand (zie je het plukje bruin tussen de bomen?) Durf je wel dichterbij te komen, lopen ze gewoon op aai-afstand.
schotse

476707

Harry!
We zijn ook weer geen natuurfreaks dus na twee wandeluitjes is het weer tijd voor het stadse leven. Aangezien we altijd vrolijk worden van Haagse Harry brengen we hem een bezoekje. Daarna zijn we toe aan bier! Op het bomvolle terras vinden we nog een tafeltje bij September. Met een groot glas Weihenstephaner is de lente voor ons officieel begonnen. Wist je trouwens dat dit witbiertje bij de oudste brouwerij ter wereld – uit 1040 – vandaan komt? Wil je meer nieuwtjes horen en biertjes proeven? Komend weekend (16 -17 april) is de Grote Markt ook de place to be. Het Lentebier festival barst dan los.

FullSizeRender (3)

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.