Zag je ons zitten in de etalage van HUmmUS? In dit nieuwe tentje in de Prins Hendrikstraat draait het natuurlijk maar om één ding. Juist ja, kikkererwtenpuree!

Duurzaam

Het jonge stel Jorine en Bilal opende een paar weken geleden in het Zeeheldenkwartier de deuren van HUmmUS. Hier wordt gewerkt met biologische producten en de gerechten zijn volledig vlees-vrij. Maar er is meer, lezen wij op de kaart: ‘wist je dat onze mousse au chocolat gemaakt wordt van het kookvocht van de kikkererwten die wij gebruiken voor onze hummus?’ En zelfs in het kleinste kamertje doen ze aan recycling. De wastafel is bovenop het toilet gemonteerd. Hierdoor trek je door met het water waarmee je je handen hebt gewassen. Wij moesten even wenen om -letterlijk- boven de wc je handen te wassen maar sympathiek is het zeker.

HUmmUS

Aan de hummus

Maar genoeg achtergrondinformatie, we zijn hier natuurlijk om te eten. Vandaag geen bescheiden lunch en we laten de baba ganoush, hummus shoarma (van de vegetarische slager), zoete aardappelfrietjes en de flatbread pizza aanrukken. Hierbij bestellen we de smoothie van de dag. Even later verschijnt er een enorme plank met lekkers op tafel. Het pita brood is nog warm en al die kleine schaaltjes zien er erg uitnodigend uit.

HUmmUS

En ja hoor, we wanen ons even in het buitenland. En de hummus? Die vinden we terug in elk gerecht en is heerlijk!. Na deze lekkere en gezonde lunch kunnen we alleen maar concluderen dat deze Mediterraanse nieuwkomer een aanwinst voor de buurt is.
HUmmUS, Prins Hendrikstraat 60

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *