Onze vakanties zijn voorbij. Al willen we hier eigenlijk niet aan toe geven. Gelukkig is het in Nederland nog volop zomer. De vakantiemodus blijft zoveel mogelijk lekker aan. Ons geliefde Den Haag verruilen we voor een weekend voor uitzicht op de weilanden. In het boerendorp Rijpwetering loop je moeiteloos in een real-life omgeving met alle clichés over Nederland.  
FullSizeRender (20) FullSizeRender (21)
Nederland waterland. Van zee naar meer. Op het water én aan het water worden we overvallen door een zen gevoel. En dat is best lekker als je de hele week hebt gewerkt. Het water biedt een ultieme vorm van ontspanning. We varen met vrienden een tochtje op de Kagerplassen. Aan boord genieten we in de volle zon -wat nou in Nederland regent het altijd- van een oer Hollands landschap, inclusief molens, zeilbootjes en koeien.

FullSizeRender (25) IMG_2517 FullSizeRender_9 FullSizeRender_5
Dit jaar verwacht ons land 15,5 miljoen buitenlandse toeristen. En niet voor niets. De rol van toerist in eigen land onderschatten we niet. We nemen het zelfs heel serieus. Vandaar de foute selfie, nieuwsgierige koe en ambachtelijk gemaakte kazen. 100% NL als je het ons vraagt.

IMG_2498 FullSizeRender (22)
Geheel in stijl sluiten we af met een homemade cocktail. Het voelt net alsof we in een schilderij zitten met die molen op de achtergrond. Voor het vakantiegevoel hoef je de grens niet over. We houden van ons kleine kikkerlandje. Stukje kaas?

Welke op en top Hollandse plek raad jij toeristen (en locals die toerist spelen) aan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *