De omgeving van het Haagse Centraal Station wordt met de dag aantrekkelijker. De to go tentjes op de Turfmarkt schieten als paddenstoelen uit de grond, foodhall Minglemush is flink aan het warm draaien en het volgende grootse horecaconcept is alweer een feit. Het gloednieuwe Hofhouse Den Haag wil ons met acht verschillende mini-restaurantjes op ieder moment van de dag een culinaire ervaring te geven. Een ding is zeker: aan variatie geen gebrek.  


Hofhouse streeft een hoog kwalitatief concept na en biedt op 1000m2 een mix van 8 verschillende foodconcepten. Zo vind je hier onder andere Burgerz, Sla, Da Portare VIA (Italiaanse pizza) NOOMI (Aziatische keuken) en Toastable (koffie en tosti’s). Lekkernijs (schepijs) en Zilt en Zalig (verse oesters) vullen de pop-upplekken in.


Wij testen de Mexicaan MadMex als eerste. Onze lunch bestaat uit een quesadillas met kip. Doordat alle foodunits centraal in de ruimte zijn geplaatst, krijgen we gelijk een kijkje in de keuken. We zien met eigen ogen dat onze lunch vers wordt bereid. Na een hap weten we dat we een goede keuze hebben gemaakt. Gelukkig wordt er rekening gehouden met onze avocadoverslaving.

Ook de driedubbele culinaire tosti’s van Toastable zijn helemaal goedgekeurd. Vooral die met brie. Daar heb je echt een hele maaltijd aan. De stempelkaart van hen houden we maar bij de hand.


Volgende keer een ontbijt, borrel of dinerbezoekje. Want dat kan hier namelijk allemaal. Vanaf 7:30 uur gaan de deuren open.


Naast de vele lekkernijen trekt ook het eigentijdse gebouw onze aandacht. Het interieurconcept is afkomstig van architectenbureau OMA, opgericht door Rem Koolhaas. Het geheel ziet er strak, open en verzorgd uit. Een combinatie van chic en zakelijk. We hebben wel medelijden met de glazenwasser die hier aan de slag moet. Die heeft er een fulltime baan aan.

Aan de buitenkant zie je niet direct dat het een foodhall is. Maar vanaf nu weet je dat je bij Hofhouse gewoon naar binnen moet lopen. Het personeel heeft momenteel nog wat opstartproblemen en het loopt nog geen storm (10 gasten voor 350 zitplekken), maar we hebben alle vertrouwen in een succes.

Hofhouse, Rijnstraat 10 (direct naast Den Haag Centraal)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *