Wat hebben Hagelswag, Haagse ballen en Tony Chocolony met elkaar gemeen? Ze trekken ons allemaal mee in de hysterie die chocolade heet. En we trappen er massaal met open ogen in. Tijd voor een onderzoek naar de hipsterchocolade anno 2017. 


Hagelswag
Volgens de bedenkers van Hagelswag is onze oer Hollandse boterham met hagelslag Nederland’s best bewaarde geheim. De hele wereld moet aan onze chocolade korrels. En dan niet uit een pak, maar uit een hippe fles. Nieuwsgierig als we zijn hebben we wél even in de winkel gekeken. En ja, die ziet er zeer aantrekkelijk uit. De dunne sliertjes zijn trouwens ingeruild voor brokjes. Wij mochten proeven en voorspellen dat ons favorieten broodbeleg de wereld gaat veroveren. Maar hé, het blijft wel ‘gewoon’ hagelslag. Wil jij ontbijten als een hipster? Voor ‘slechts’ €20 staat er een fles te shinen op je ontbijttafel. Toeristen gaan vanaf nu naar huis met klompen, een poster uit een museumshop én Hagelswag uit heuse brand store. De hagelslagwinkel ligt aan de Heisteeg, midden in het Amsterdamse centrum. Of koop de hippe hagelslag gewoon online. Hoef je niet hélemaal naar Amsterdam.


Haagse ballen
De smaak van Den Haag, Haagse hopje, verwerkt in een luxe chocolade bal. Haagse hopje meets bonbon. Maar dan in een hele luxe verpakking. Een doosje met negen Haagse ballen is er wel eentje waar je als Hagenaar mee kunt aankomen. Je kunt de Haagse ballen o.a. kopen bij Kikke spullen op de Frederik Hendriklaan 198.


Tony Chocolony
Tony Chocolony heeft weer drie (!) nieuwe -Limited Editions- smaken aan haar assortiment toegevoegd. Ze noemen het zelf de menukaart, geïnspireerd op een driegangendiner. Wij starten met het zogenoemde voorgerecht: donkere chocolade met knapperige rogge en een snufje zeezout. Twee keer met je ogen knipperen en op. Dus de boodschap lijkt ons duidelijk.

Het hoofdgerecht bestaat trouwens uit zoet-kruidige stoofpeertjes in melkchocolade met een dessert van witte chocolade en cacaostukjes. De old school reep met melkchocolade is verleden tijd.

Foto Haagse bal: Hans Timmermans

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *