Normaal lopen we niet warm voor hotel-restaurants maar we lazen lovende woorden over het Hilton. Dus besloten we afgelopen week om een kijkje te nemen in de Zeestraat.

HiltonMeat & discover

De hele maand januari is hard gewerkt om restaurant Pearl (Hilton) een make-over te geven. De chique witte tafellakens zijn ingeruild voor stoere tafels met lekkere leren stoelen. Gelukkig mocht ‘Het meisje met de parel’ boven de bar blijven hangen. Het menu ging wel op de schop. Niet langer een fine dining formule maar een kaart waarop vlees de show steelt. We zien burgers, steaks, huisgemaakte paté en de kok heeft zelfs een big green egg. Terwijl we van een cocktail nippen besluiten we te beginnen met charcuterie & bites om samen te delen. Even later verschijnt er een enorme houten plank op tafel. Hierop liggen verschillende flinterdunne vleessoorten met dipjes en sausjes. Dat begint al goed!

hiltonKies je mes

Als hoofdgerecht is de keus gevallen op bavette en de flat iron beide van de Australian Angus. De serveerster zegt dat we ons eigen vleesmes mogen uitkiezen en komt met zes verschillende Laguiole-messen bij ons aan tafel. Leuk detail! Eerlijk gezegd ontgaat ons de uitleg, wij kozen (heel oppervlakkig) voor het uiterlijk. Maar de messen snijden heerlijk en het vlees is perfect bereid. De porties zijn royaal zeker in combinatie met onze bijgerechten.

Dan rinkelt er een belletje: de ijscoman is gearriveerd. Je kan hier je eigen Sunday samenstellen! Het huisgemaakte vanille-ijs wordt opgeleukt met appelkruimel, chocoladesnippers, verschillende nootjes, marshmallows, aardbeien of sausjes. Wij laten ons verleiden door de vrolijke ijscoman maar mocht dat te veel zijn is koffie met een macaron & chocolade ook een leuk nagerecht. Wij zijn blij verrast door dit hotel-restaurant. En het was precies wat je van Hilton kan verwachten: kwaliteit en oog voor details.
Meat & discover, restaurant Pearl (Hilton), Zeestraat 35 Den Haag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *