Aan goede voornemens doen we niet, hoeven we ook niet te treuren als het is mislukt. We kijken liever naar de in- en uit- voorspellingen van trendwatchers. Met dit lijstje ben je helemaal up-to-date:

– Druk bezig met je sixpack te perfectioneren? Doe maar niet, een afgetrainde buik is zo vorig jaar. Sporten hoeft alleen maar leuk zijn, voor het resultaat hoef je het niet meer te doen. Dus precies wat wij doen met het wekelijkse bootcamp lesje en avondje op de tennisbaan.
tennis-923659_1920– Ook de bijbehorende spinaziesmoothies, eiwitshakes en detoxkuurtjes kunnen in je 2015 keukenkastje blijven staan. Nu draait alles om pure gerechten denk aan dry-aged-kazen, -bier en -groenten. Hoe meer smaak hoe beter, daarom is bijvoorbeeld risotto weer helemaal in. Op toetjesgebied gaan we terug in de tijd, een banana split en Dame Blanche zijn hot! Alleen jammer dat je niet meer met een ambachtelijke hamburger gezien kan worden (wij blijven hem gewoon eten.)

– Maar wat drinken hierbij? In ieder geval geen Gin Tonic of Aperol Spritz. Uit Mexico is de Mezcal overgewaaid. Een soort tequila met agave, dit geeft een rokerige smaak. Sla een tweede rondje af, met een alcoholpercentage van 55% stappen wij daarna over op de vertrouwde wijn.
mezcal

– Een spiegelzonnebril kan niet meer, een glittermontuur moet je hebben.

– De hoge hakken mogen in de kast blijven staan. De platte schoen is hip.

– De kleur van 2016 is sober, die is namelijk: bruin. Volgens trendwatcher Lidewij Edelkoort hangt onze kast binnenkort vol elegante herfsttinten inclusief uitbundige prints.

– De citytrip die je dit jaar maakt gaat naar Spanje, aangezien San Sebastián dit jaar de culturele hoofdstad van Europa is.
san-sebastianToch liever iets anders? Ga dan naar Kaapverdië, Glasgow of Iran. Volgens Skyscanner de meest trending bestemmingen voor 2016.

– Planten zet je niet meer in de hoek van je kamer maar op een hoge standaard als echte blikvanger.

-In die huiskamer moet een kat rondlopen maar geen asielbeestje. Als je erbij wil horen koop je een raskat (vanaf 350 euro).

– We zagen een collega er al mee lopen: de minipolaroid. En dit belooft dé gadget van het jaar te worden. Geen gedoe met een selfiestick, hashtags of aantal likes. Met 1 druk op de knop een echte foto die je direct kan ophangen.

– Pottenbakken is hot! Je leest het goed, we maken straks ons eigen servies op een draaischijf. De BBC start zelfs de nieuwe talentenjacht: The great British pottery throw down dus die waait vast ook naar ons land over.

Ons is één ding duidelijk, 2016 hipsters gaan we niet worden. Maar die Mezcal gaan we zeker proeven.

 

1 reactie op Het ultieme lijstje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *