Wist je dat we dit jaar meer dan 60 blogs hebben geschreven? Reken maar uit hoeveel leuke koffietentjes, restaurantjes en hotspots dat wel niet zijn. We hebben onze 5 favorieten van het afgelopen jaar – in willekeurige- volgorde voor je op een rij gezet.

Vincenzo’s Osteria pastaparty

Italiaans tafelen bij het gezellig drukke Vincenzo’s Osteria is een waar feestje. Authentieke pasta’s en antipasti met een vleugje eigen inbreng spelen de hoofdrol. Wij genoten van heerlijke vleeswaren, knapperig brood, een onweerstaanbare pasta en tiramisu. Vincenzo’s Osteria is dé plek als je van goed Italiaans eten houdt.
Vincenzo’s Osteria, Tasmanstraat 125

Vincenzo's

Feestjes aan het strand

We hebben deze zomer gelukkig ook heel wat tijd op het strand kunnen doorbrengen. Een echte favoriet hebben we niet maar als we móeten kiezen gaan we voor Patagonia. Iedere keer als we hier het strand oplopen worden we overvallen door een instant vakantiegevoel. Of het nu de koffie na een werkdag is of het drankje om het weekend in te luiden. Patagonia voelt als thuiskomen in je eigen achtertuin.
Patagonia Beach, Zwarte Pad

Patagonia

The Knott

Tijdens onze avond in The Knott klopte werkelijk alles. Chef Sebastiaan Knottnerus maakt er een heus culinaire feestje van. Wij waren vooral onder de indruk van de verrassende combinaties, bijzondere producten en mooie opmaak. Wat dacht je van tartaar van scheermesjes met varkenspoot, spinazie en chorizo? Zee-egel met sabayon, carpaccio van Langoustines en onze favoriet: de wafel met kreeft, foie gras, kaviaar en honing. Leuk dat de chef aan het eind van de avond nog even bij alle tafeltjes langsloopt.
The Knott, Laan van Nieuw Oost Indie 1F

Peru aan de Scheveningse haven

Topkok Jaime Pesaque is ambassadeur van de Peruaanse keuken en heeft restaurants in New York, Miami, Uruguay en Hong Kong. Dit jaar is Den Haag aan zijn lijstje wereldrestaurants toegevoegd. Wij gingen naar zijn nieuwe hotspot: Callao Cevicheria en dromen nu nog van die Ceviche en Pisco.
Callao Cevicheria, Dr. Lelykade 29

Villa Coucou

Villa Coucou bestaat uit een aantal vertrekken. Ieder met zijn eigen doel en stijl. Cuisine d’Alexandre, een exclusief Frans restaurant (met sterrenambitie), Franky’s cocktailbar, Kim’s tearoom, een enormous wijnkelder mét jeu de boules baan en een stadstuin waar je u tegen zegt. De uitstraling is Frans, een tikje chic en zeer warm. Oelala, wat was die crêpe lekker!
Villa Coucou, Laan van Meerdervoort 6

villa coucou

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *