Afgelopen zaterdag waren we in het Zeeheldenkwartier en hebben daar een nieuwe liefde gevonden: Hendriks.

Sfeer

Het zijn de details die het hem doen, Hier geen saai bordje met ‘gereserveerd’ maar een handgeschreven persoonlijke boodschap op een flesje. Ook met de rest van de sfeer zit het hier goed. Voorin een bargedeelte en achterin tafeltjes in een gezellige ruimte met veel groen, hout én een grote open keuken. Het plafond dat lijkt op tapijt (maar eigenlijk opgespoten papier mache is) vinden we minder stijlvol. Maar is volgens de barman perfect isolatiemateriaal. Wij nemen plaats aan een hoog tafeltje aan de lange mos groene bank en krijgen bij onze wijn een potje popcorn.

Hendriks

Bites

We lezen dat dit een urban restaurant is. Van dit soort nietszeggende, hippe slogans zijn wij doorgaans geen fan maar de gerechten op de kaart spreken ons wel erg aan. We zien verschillende bites die zich ook prima lenen als hoofdgerecht om te delen. Wil je liever een bord voor jezelf dan kies je gewoon voor de burger, kabeljauw, ribeye of de pompoencurry.  Omdat wij niet kunnen kiezen bestellen we ongeveer alle verschillende bites. En oh, wat kan deze kok koken en de gerechten zien er ook nog fantastisch uit. Onze favorieten in vogelvlucht: burgertje van linzen en pompoen, thaise gamba rol, falafel burger, steak tartare en de oosterse tonijnsalade.

Hendriks

Ben je meer van de drank? Ze hebben hier veel speciaal bieren, cocktails en gin op het menu. Hendriks is ook een goede plek voor de borrel. En vergeet niet even naar de w.c. te gaan. Wij moesten erg lachen… We sluiten af met een bonuspunt voor de twee leuke heren in de bediening.

Hendriks, Prins Hendrikstraat 55a

P.s wist je dat Hendriks het broertje is van Beachclub Titus en strandtent At Sea

Hendriks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *