Heemstede komt bij ons niet direct als eerste op wanneer we aan een dagje naar een andere stad denken. Ergens zonde, want deze stad heeft naast prachtige landgoederen veel te bieden. Nadine (39) verblijft in de weekenden in Heemstede en deelt haar hotspots graag. “De Raadhuisstraat & de Binnenweg zijn terecht benoemd tot dé leukste winkelstraat van Nederland in 2013″!


Eten & drinken
Bij Restaurant 139 eet je de Spaanse sterren van de hemel en waan je je ook daadwerkelijk in Spanje. Naast een kleine selectie goede tapas hebben ze ook een uitgebreide a la carte kaart die je zeker moet testen. Bijpassende wijnen en een uitstekende service ontbreken niet.

Bij ‘Bij Bomans‘ ben je aan het goede adres voor een lekker glaasje wijn, zowel aan de bar als op het terras aan het water, waar je tevens de Bij Bomans sloep kunt huren (incl. goed gevulde picknickmand). Leuk voor  bv. een zaterdagmiddag.IMG_7624

Stijlvol shoppen
Zoals gezegd, op de Raadhuisstraat & de Binnenweg (lopen in elkaar over) zijn er veel leuke winkeltjes om te shoppen. Mijn voorkeur gaat uit naar More & More, een stijlvol winkeltje met m.n. sjaals, tassen, sieraden maar ook woonaccessoires. Ze verkopen leuke merken en de prijs- kwaliteitsverhouding is prima.

Buiten
image1Het Groenendaalse Bos leent zich uitstekend voor een mooie wandeling en voor kinderen is er zelfs een leuke speeltuin en daarbij zijn er nog een paar oude landgoederen terug te vinden. Ook kun je bij Landgoed Groenendaal na je wandeling terecht voor bv. een hightea, een glas wijn, een lunch of een diner. De juiste combinatie om te ontspannen in het Groenendaalse Bos.

Net buiten Heemstede in Vogelenzang zijn er twee leuke hotspots die je echt niet mag missen. De Wachtkamer en Buitenplaats image3Plantageeen tot restaurant verbouwde kas. Bij beiden kun je uitstekend lunchen zowel buiten als binnen. Met name Buitenplaats Plantage beschikt over een heerlijke tuin.

IJs van Patisserie Tummers
Voor de meest overheerlijke en exclusieve taartjes, chocolaatjes, zoutjes en ijs moet je bij Tummers zijn. Al jaren een begrip onder de locals. Een leuk weetje; ze zijn 11 juli 2015 winnaar geworden van Het Gelato Festival 2015 met het ijsje ‘Kool Kotowa Experience’. Het Gelato Festival vond plaats in Amsterdam. Nu mag Patisserie Tummers in oktober Nederland vertegenwoordigen in Italië tijdens de wereldeditie van het Gelato Festival.

Nu ook zin om in de auto te stappen voor een dagje Heemstede?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *