Wij zijn fan van de Scheveningse haven. Catch hebben we al getest en eindelijk kwam het ervan om Encore, het nieuwste familielid van visfamilie Simonis een bezoekje te brengen. En hier kregen we geen spijt van…

Hip

Bij binnenkomst voelen we het meteen, hier hangt een sfeertje van zien en gezien worden. Aangezien het (wederom) een heerlijke dag is, nemen we plaats op het terras. Met een lekkere witte wijn en een portie brood met smeersels bestuderen we de kaart. Zelf omschrijven ze deze als ‘internationaal georiënteerd met een knipoog naar de Aziatische keuken.’ En dat klopt helemaal. De keuze is enorm we tellen ruim 50 gerechten en ben je geen visliefhebber? Geen zorgen, op de Japanse robata grill en in de houtskooloven worden heel veel verschillende vleesgerechten gemaakt. Wat dacht je van kipspiesjes, steaks of zelfs een tomahawk van 1 kilo? Wij beginnen met steak tartare op Aziatische wijze en spareribs – zonder bot – met hoisinsaus. De gerechten komen snel op tafel en dan blijkt dat de familie Simonis ook prima met vlees uit de voeten kan.

Tijd voor vis

Natuurlijk gaan we niet weg zonder vis gegeten te hebben. De dorade met sesamsaus, de sushispecial met krab en avocado en de verse groenten zien er fantastisch uit. Ondertussen stroomt het terras vol. Een vrij tafeltje is niet te vinden. Terwijl wij genieten van onze visgerechten wordt het buurtafeltje ondergepoept door een meeuw. Dat is het risico van deze havenspot. Het dessert laten we aan ons voorbijgaan en we sluiten af met koffie. We lopen nog even naar binnen en zijn onder de indruk van de enorme bar en vele wijnflessen. Deze zaak straalt dankzij het zwart, goud en koper vooral luxe uit. Al mag van ons de muziek wel wat zachter. Wij hebben een heerlijke avond gehad maar wees gewaarschuwd: goedkoop is het niet.
Encore, Dr Lelykade 5


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *