De postbode die een kaartje brengt, een nieuw tentje in de stad waar vers en gezond het motto is, een goed glas wijn voor een spotprijs én de perfecte vondst in de Hema. Vandaag de drie dingen waar wij deze week erg blij van werden.


IMG_5894Hip & gezond
De Belgen hebben al kennis gemaakt met The Foodmaker. Daar zijn de zeven vestigingen een doorslaand succes dat ze hun vleugels naar het buitenland hebben uitgeslagen. Hebben wij even geluk dat Den Haag de uitverkoren stad is. Met het concept: gezond en verser dan vers, zit het wel goed. Stel je eigen salade samen, neem een kop dampende soep of proef de pasta’s, wraps, broodjes en taartjes. Alles kan je meenemen maar aanschuiven aan de gezellige tafels kan ook. En met de verse kruiden die op tafel staan, maak je je gerecht helemaal af. Zelf zeggen ze ‘Great food for great people‘ en hier hebben wij niks aan toe te voegen.
The Foodmaker, Turfmarkt 91

wijnBorrelen maar
Wij lazen maandag deze wijze woorden van wijnkenner Nicolaas Klei: “Kies in voor- en tegenspoed voor een fijne vriendenwijn. Wijn die u doet sprankelen in inspirerend gezelschap, waarna u verkwikt weer aan een nieuwe week vol werklust en briljante ideeën begint. Of ontslag neemt om wijnboer te worden. Proost!” Wijnboerinnen gaan wij niet worden maar laat die perfecte vriendenwijn maar komen! Volgens Nicolaas moet je deze Organic Wine uit Spanje hebben. Zowel de witte als rode versie leent zich prima als borrelwijn. We hebben hem getest en hij smaakt inderdaad naar meer. Hiervan ligt voortaan een standaard een flesje van in de koelkast.
Biologische huiswijn voor € 3,50 te koop bij de Hema.

Happiness planner
En als je toch in de Hema bent, neem dan gelijk de happiness planner mee. Dit vrolijke roze boekje laat je iedere dag stil staan bij leuke en positieve momenten. En dat zijn er eigenlijk best veel. We vulden direct de eerste pagina in met ‘The good things about today.’ Bij een van ons is dat de vondst van een spontaan kaartje op mijn deurmat van vriendin Janneke. De tekst op de voorkant “gekke danspasjes. Doe ze lachend en geniet. Dat is waar het allemaal omgaat!’ is zo toepasselijk en waar. En niet te vergeten, het fietstochtje voor het eerst zonder handschoenen. Eens kijken, nu ’the plans for tomorrow.’ De agenda staat vol met werkafspraken. Maar we gaan onszelf zeker trakteren op een lekkere koffie to go. ‘Great ideas’ borrelen nog wat. Gaan we snel concreet maken. Het boekje is ook nog eens een koopje. Voor €3,00 is hij van jou.

FullSizeRender (55) FullSizeRender (56)
Waar werd jij deze week blij van? Vertel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *