Alle Nederlanders samen eten jaarlijks zo’n 400 miljoen (!) hamburgers. Dat zijn zo’n 25 hamburgers per persoon per jaar. Om het weekend een burger. Tja, daar maken wij ons eigenlijk ook schuldig aan. Wat is dat toch met de aantrekkingskracht van dat broodje? Maar vooral, waar eet je de lekkerste. 

Toen wij klein waren (oee, dat klinkt oud) aten we ze enkel langs de snelweg na een lange autorit op de terugweg van vakantie. Momenteel is het nog net geen culinair hoogstandje, maar hoef je je zeker niet te schamen als je er een besteld. Of als je er zelf een serveert als vrienden komen eten. (Tips!)

Via thuisbezorgd.nl hebben we in de buurt 63 (!) burger-bestel-mogelijkheden. En dat worden er iedere week meer. Zelfs Burger King rijdt met een scooter door de stad. Maar ook Frietdistrict komt ook tot aan de deur. Hippe hamburgertentjes zijn niet meer uit het straatbeeld weg te denken.

Er lijkt geen einde te komen aan de combinaties en creatieve creaties. Stiekem hebben we er best een aantal bezocht. Gewoon omdat we die broodjes met heel veel ingrediënten perfect weekendfood vinden. De eenvoud en variatie verklaart voor ons een deel van het succes. En die calorieën. Die compenseren we gewoon de rest van de week. Of sporten een keertje extra. 6 Haagse burger hotspots die wij met plezier tippen. 

image-2016-10-21-1

Beergarden
Een klein beetje verstopt onder de grote kerk vind je de Beergarden. Voor een smaakvolle hamburger zit je hier op het juiste adres. De Thaise kipburger is fijn. In het weekend is het er erg druk. Verwacht geen romantische setting. Maar eet gewoon lekker je burger. Je kunt kiezen of je je burger wel of niet complete wilt: met of zonder frietjes en salade.
Kerkplein

fullsizerender-40

Ich bin ein Hamburger
Ze weten ook hier van een eenvoudige hamburger iets culinairs te maken. We hebben de burger van eend en lam niet voor de laatste keer gegeten.
Prins Hendrikstraat 53

Hudson
De stoere Amerikaanse inrichting zorgt voor een gezellige sfeer. De burger van de maand en de Hudson Mix-Up (Mini burger, spareribs, satéspies en hotdog) vallen goed in de smaak. We begrijpen volledig waarom deze zaak altijd bomvol zit.
Lange houtstraat 9 (centrum, Den Haag) of Aert van der Goesstraat 21-23 (Statenkwartier)

fullsizerender-41

Café Franklin
Hier is het niet alleen heel sfeervol en eigentijds ingericht, ook de wijn én burgers zijn prima en goed geprijsd. Probeer de pulled pork burger vooral uit. Ben je bierliefhebber? Dan zit je hier óók goed!
Valkenbosplein 24, Den Haag

img_4283
Capriole café
Van verlaten fabriek tot Haagse hotspot. We hebben het over het Capriole Café. Ze staan bekend om hun burgers en koffie. Op ons tafeltje verscheen een pulled pork burger. En ja, die burger was inderdaad heerlijk. Al blijft het lastig zo’n gevaarte charmant op te eten. 
Fokkerkade 18

Puur eetcafé
Voor een foto is geen tijd. Deze burgers vragen erom direct opgegeten te worden. Neem bij Puur een lady’s burger. Dat klinkt misschien nerdig, maar de kans dat je een gewone variant op eet is klein. Onder de naam Big Burgers on Wheels bezorgen ze je burger tot aan de deur.
Gentsestraat 30, Den Haag

img_3362-2

De hotdog maakt momenteel zijn opmars. Wij blijven trouw aan de burger.

1 reactie op Hamburgergekte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *