We love Den Haag, maar dankzij de tips van Irene is het tijd voor een dagje Haarlem. Irene (34) woont met haar vriend en hun drie kleine kids in hartje van de stad. Het centrum is hun achtertuin en 99% van de tijd trekken ze er lopend of fietsend op uit. “Eigenlijk zijn wij elke dag op citytrip in eigen stad”. 
Lekker
Bij Meneer Frans op de gedempte oude gracht loop je eerst door een super leuke hippe meubelzaak waarna je op een binnenplaats met wit terras komt. Verborgen juweeltje en leuk voor lunch.

Na een dagje sjouwen met winkeltassen kun je in de Warmoesstraat ook goed terecht. Daghappen kun je daar goed eten in de binnentuin van Pieck, iets meer bijzonder dineer je in dat straatje bij Metzo of Dijkers. Overheerlijke 7 gangen met bijpassende wijnen? Reserveer bij Fris, vlakbij de Haarlemmer Hout (park). Nog chiquer? Dan ga je zéker naar ML.

Voor de lekkerste koffie ga je naar Mogador op de Botermarkt. Neem je kids mee? Crash dan even bij meneer Paprika (treintafel) Espresso lounge (speelkelder) of Pippa’s (poppenhuizen). Zin in wijntjes? Check in bij Viqh op de hoek van de Grote Markt.Jopenkerk

Haarlems Jopen bier mag je niet missen tijdens je bezoekje aan de stad. Die drink je natuurlijk in de Jopenkerk.

Shoppen 
Amadee in de Anegang is mijn allerfijnste shopadresje. Voor kinderen shop je de leukste setjes bij Room4kids aan het eind van de grote Houtstraat. Haarlem heeft ook veel duurzame pop-up (concept)stores. Let op uitgeklapte schoolborden die de weg wijzen.

In de Grote Houtstraat zit vlak naast de Wereld van Jansje (leuke giftshop & lunchtentje dat gerund wordt door verstandelijk gehandicapten) een verborgen (klein) wit kerkje. Loop de lange gang en verwonder je!

Chillen 
Haarlemmer Hout is een heerlijk park om te chillen. Er is op woensdagavond (15, 22, 29 juli en 5 aug) een kleinschalig creatief festival genaamd Parksessies. Muziek, kunst, theater in zomerse picknicksfeer.

DeKadeMet je voeten in het zand, biertje en verse pizza in de hand. Ga relaxen op Haarlems hippe stadsstrand: de Oerkap. Op 15/16 aug is hier het event ‘weekend de kade’

Bij mooi weer ligt het strand vol en staan er eindeloze files. Maar net zo fijn (en zonder toeristen) geniet je van zon, water en strand bij ’t Wed (een meertje in de duinen) in Overveen/Bloemendaal.

Op zaterdag en maandag is er markt dus dan zit je niet zo leuk op het terras.
Bruiloften bekijken? Ga op een vrijdag bij XO op de grote markt zitten. In de wintermaanden zit in de Anegang een heuse pepernotenwinkel met wel 100 smaken!

Is Irene dat ene bijzondere adresje vergeten te vermelden? Laat het weten!

1 reactie op Haarlem elk jaar hipper en leuker

  1. ….Waar je ook absoluut niet voorbij mag lopen in Haarlem is dé enige echte Italiaanse IJssalon “Gelateria Garone” in de Grote Houtstraat! Al sinds 1949 een begrip. Een waar familiebedrijf met een grote liefde voor het produceren van ijs.
    Voor de ultieme kaas (maar ook wijn) beleving moet je echt bij Bourgondisch Lifestyle zijn! Deze prachtige winkel vind je aan de Koningstraat (om de hoek bij wijnbar Viqh). Je mag hier niet voorbij lopen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *