Wist je dat het centrum van Den Haag ruim 400 horecagelegenheden telt*. Tja, waar ga je dan heen voor de lunch? Om je het wat gemakkelijk te maken vandaag twee fijne lunchplekken.

IMG_4229

Anne & Max
In Leiden, Utrecht, Amsterdam, Alkmaar en Haarlem kennen ze Anne & Max al en nu zijn er gelijk twee vestigingen in Den Haag. Wij gaan graag lunchen bij Anne & Max to go, waar je ook prima kunt zitten. Wij nemen bij voorkeur plaats aan de lange bar direct aan het raam. Zo heb je perfect zicht op lunchwandelende ambtenaren, shoppende tieners en mensen die met geluk hun trein op Den Haag Centraal nog kunnen halen. De sandwich met hummus is onze favoriet. Kijk als je bij hen bent neergestreken goed naar alle creatieve teksten die ze vermelden. Daar word je zeker vrolijk van. Ze noemen zichzelf niet voor niets ‘jouw huiskamer in de stad.’ Goede plek om even weg te vluchten van je werkplek of om gezellig met een vriendin uitgebreid bij te kletsen.
Anne & Max, Korte Poten 63, Kerkplein 4, Den Haag (16-10-2017 –> De vestiging op de Korte Poten is helaas gesloten….) 

FullSizeRenderTabasco
Na een wandeling door het Haagse bos lopen we graag door de levendige Theresiastraat terug. Hier ontdekten we schuin tegenover het Gerechtshof hapjesbar Tabasco. Een prima plek voor een lunchbreak. Aan één koekje bij de koffie doen ze hier niet, je krijgt gewoon een royale bus op tafel. Wij gingen voor de tosti’s uit de pan met o.a. brie & seranoham en chorizo met pepers. Prima tosti’s en van de dinerkaart boordevol kleine hapjes om te delen werden we nieuwsgierig. We komen vast eens terug om hun flinterdunne pizza’s en de huisgemaakte rivierkreeftjes kroketjes te testen maar hopelijk is hun huishond dan gewoon thuis.
Tabasco, Theresiastraat 12, Den Haag

* Bron: Gemeente Den Haag binnenstadmonitor 2015

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *