Wij weten wel raad met deze lange reeks aan overheerlijke zomerdagen. Vaak je favoriete zomerjurkje dragen, extra slippers bestellen, sporten met goed excuus skippen en met je voeten in het zand de zonsondergang bekijken. Vrij eenvoudige maatregelen om de gevolgen van de warmte te beperken. Of eerlijk gezegd maximaal te benutten. 

Drink voldoende
Dat laten we ons geen tweede keer zeggen. Op het dakterras (her)testen we een koude Sauvignon, in de tuin is het tijd voor een homemade cocktail en op het strand toch nog één wit biertje. Gewoon omdat we een instant vakantiegevoel hebben. Of wordt dit niet bedoeld? We hydrateren ons hoe dan ook rot. Ook met alcoholvrije drankjes en het felbegeerde glaasje water is non-stop binnen handbereik.

HitteplanZorg voor verkoeling
Het is altijd al een feest om in stad aan zee te wonen. Maar nu nét nog wat meer. Een dagelijkse avondduik in zee is het antwoord tegen verhitting. De watertemperatuur is aangenaam. Als je lang genoeg blijft word je (in dit geval bij strandpaviljoen Zuid) vanzelf getrakteerd op een zonsondergang die niet onder doet voor Ibiza. Heb je geen tijd om naar het strand te gaan? Een hangmat op een fijn schuduwplekje in je tuin is ook succes gegarandeerd. En beperk beweging. Ook heel belangrijk. Sporten doen we wel weer na de hittegolf.


Houd je huis koel
Lekker hoor, die ramen wagenwijd open. Maar je krijgt er gratis muggen bij. Dus een warm huis moet je soms maar accepteren. Buiten is het nu toch veel fijner. Netflix werkt ook in de tuin. En lees eindelijk eens die spannende thriller uit. (Tips)

BbqZorg voor elkaar
Let bij warm weer extra op mensen in je omgeving die hulp kunnen gebruiken. Keuzestress bij het kiezen van de lekkerste ijssmaak moet je niet onderschatten. En niemand heeft nu zin om alleen te eten. Laat staan te koken. Dus organiseer die spontane bbq (tips) voor vrienden. Dat is waar het nu om gaat.

Een waarschuwing is met onze aanpak wel op zijn plaats. Een ultiem Haags hitteplan leidt tot slaaptekort, dalende sportmotivatie en een extra kilootje. Maar je krijgt er een droomzomer voor terug. Wat zijn jouw tips?

1 reactie op Haags hitteplan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *