GESLOTEN | Hallo 2018. Bye bye fitgirls, sapkuren en alcoholvrije maand. Wij doen er ook dit jaar niet aan mee. Wij gunnen onszelf kleine geluksmomentjes. Die misschien suikers bevatten. Maar wel héél lekker zijn. Dus dit guilty pleasure alert mag je niet missen. Begin dit nieuwe jaar bij Donuts and Co. En neem er gewoon twee. 


De enige echte donutwinkel van Den Haag heeft nog maar net zijn deuren geopend. Sinds dat moment zijn ze iedere dag (!) helemaal uitverkocht. Ben Ungermann, Finalist Masterchef Australië 2017, was speciaal voor de opening afgereisd naar de hofstad. Op de eerste dag alleen al zijn er ruim 300 donuts geproefd door nieuwsgierige bezoekers. Dit resulteerde in een enorme rij met popelende donutlovers die uit vele hoeken van het land naar de Haagse Papestraat zijn gekomen.


Als wij, na ons sportuurtje, om 10:00 uur de Donuts and Co binnenlopen zijn we de eerste. Lucky us. Nu hebben we alle tijd om de juiste keuze te maken uit de verschillende smaken. Die ook stuk voor stuk vers zijn gemaakt. Ze zien er eerlijk gezegd allemaal heel lekker uit. We delen onze donut. Zo kunnen we er twee proeven. Dit is -samen met prima cappuccino- de ultieme beloning na een uurtje actie.

Op de toonbank ligt -onder een stolp-  een boek uit 1809. De trotse eigenaar Marcel Kardol wijst ons op een zin eruit: hieruit blijkt dat de donut is uitgevonden door Nederlandse-Amerikanen. Amerikaanse toeristen smullen naast van donuts ook van deze feitjes. Hoe hebben we het al die jaren zonder deze donutspecialist kunnen doen?

Papestraat 10, Den Haag 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.