Om voedselverspilling tegen te gaan is er de app Too Good To Go. Het idee is om goed eten op je bord te laten belanden in plaats van in de vuilnisbak. Inmiddels hebben aardig wat Haagse restaurants zich bij dit groene initiatief aangesloten en ook wij zijn fan!

Magic Box

Drie jaar geleden zaten vijf Deense vrienden in een all-you-can-eat restaurant en schrokken zich wild toen aan het eind van de avond het hele buffet in de vuilnisbak verdween. Onnodig om goed eten te verspillen en ze bedachten de app Too Good To Go. Hier bieden restaurants, winkels en hotels hun left-overs aan tegen een scherpe prijs. Via de app zie je wie wat in de aanbieding heeft en kan je met een klik een maaltijd redden. Bij de betreffende locatie kan je vervolgens je Magic Box ophalen. Wat er precies inzit blijft een verrassing maar je eet in ieder geval voordelig. De prijzen variëren van ongeveer €3 bij een bakker tot €4,99 bij een sushi restaurant.

Miljoenen maaltijden gered

Inmiddels verovert deze app van de Deense vrienden de hele wereld en zijn er 5 miljoen Magic boxen verkocht. Sinds een half jaar is ook Den Haag op To Good To Go aangesloten en kan je op ongeveer 35 locaties terecht. Denk aan Bakkerij van Manen, De Sushimeisjes, Marqt, Ohana Poké en De Prael. Maar ook hotels als Mercure en Marriott doen mee. Wij hebben onze eerste Magic Box bij Marqt opgehaald. Voor slechts €4,99 kregen we een tas vol lekkers mee: kibbeling, aardappels, worstjes, sandwich humus, yoghurt, gevulde koek, stamppotgroenten en pesto. Meer dan genoeg voor een complete maaltijd voor het hele gezin.

De Magic box van Marqt

Ontbijt

Dit eerste succes smaakt naar meer en we scoren nog een box, ontbijt bij het Marriott hotel. Je mag hier een half uur voordat het ontbijtbuffet sluit zelf een doosje met lekkers vullen. Croissants, muffins, donuts, roerei en een bakje fruit gaan mee naar huis. We lezen dat hotelgasten €25,50 voor dit buffet moeten betalen dus onze €4,99 is een koopje. Daarnaast voelt het echt goed om lekker eten te ‘redden’. Omdat je de maaltijden aan het eind van de avond (of ochtend in het geval van ontbijt) moet ophalen zien we ons dit niet dagelijks doen. Maar door de hoge kwaliteit van het eten én de milieuvriendelijke boodschap hebben we ons voorgenomen om minimaal twee keer per maand de app te gebruiken. Doe jij ook mee?
Lees hier meer over Too Good To Go

Magic box
Bij het buffet in het Marriott hotel mag je zelf een doosje vullen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *