De perfecte plek om een herfstachtige vrije ochtend door te brengen is een Haagse hotspot met homemade taart. Wij trotseren wind en regen voor een bezoekje aan Greens in the Park. 

Greens doet haar naam eer aan. Wij nemen plaats aan een van de tafeltjes aan het raam. Om ons heen groene bomen, planten en gewassen. We wanen ons midden in de natuur. Niet zo gek, als je bedenkt dat Greens eruit ziet als een hypermoderne kas.

GreensHet glazen dak ligt vol met zonnepanelen. Die zo zijn geïnstalleerd, dat het ook nog mooi is. We raken ook uit niet uitgekeken op het kunstwerk van een boom die promintent te zien is. Gemaakt uit 20.000 (!) kleine houtblokjes.

GreensKruidenthee uit eigen tuin 
De verse kruiden voor onze thee zijn verbouwd in eigen zorgtuin. Want naast een restaurant bestaat Greens voor een groot gedeelte uit een biodynamische moestuin. Hier zorgen zo’n 25 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt vol passie aan de gewassen die niet veel later op je bord, of dus in je thee belanden.

GreensGreensDe kaart van Greens staat vol met -biologisch- lekkers. Voor ieder moment van de dag. Van ontbijt tot vroeg diner. Wij zwichten voor de homemade taart. Vandaag kunnen we geen weerstand bieden tegen mango-cheesecake en ultralekkere chocoladetaart. Ze gaan op tot de laatste hap.

Wisselende gerechten
Grote kans dat er bij een volgend bezoek andere lekkernijen beschikbaar zijn. Want een groot deel van het menu is afhankelijk van de oogst uit de moestuin. Zo’n 25% van de ingrediënten die de kok gebruikt, komt uit eigen tuin. Al ontbreekt het er nog aan cacaoplanten. Dus de chocoladetaart blijft vast.

Greens

Greens Weer of geen weer. Een speeltuin is altijd open. Via de doorgang in de tuin, lopen kinderen eenvoudig de grote speeltuin in. Kan jij rustig van je taart genieten. En om jezelf een nog beter gevoel te geven … een groot deel van de winst uit het restaurant wordt weer geïnvesteerd in de zorgtuin. Win-win-win. Waar wacht je nog op?

Greens in the Park, Kapelweg 18 (Westbroekpark), Den Haag 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *