Vele Spaanse steden hebben inmiddels ons hart gestolen. We voegen een betoverende stad aan ons lievelingsrijtje toe: Granada. Deze studentenstad aan de rand van Sierra Nevada heeft door de vele historische gebouwen iets sprookjesachtig. En dat eten… Dwaal rond en laat je ook verrassen door de Spaanse schoonheid. 


1. Tapascultuur 
Die kleine hapjes waar je geen nee tegen kunt zeggen. Die krijg je in Granada bij ieder drankje. Wees gewaarschuwd. Ga altijd met een lege maag de stad in. Want het barst van de leuke plekken waar je een drankje moet doen.

Quilty. In Spanje hebben we een Serrano ham verslaving ontwikkeld. Er zit niets anders op hieraan toe te geven. Vandaar deze bocadillos in de zon op het Plaza de la Romanilla.


2. Alhambra
Wie Granada zegt, zegt Alhambra. Dit middeleeuwse paleis is met stip dé bezienswaardigheid van de stad. Helaas voor ons waren de felbegeerde toegangskaartjes al even weg. Maar ook zonder kaartje krijg je verrassend veel mee van de schoonheid van deze plek. Wil je wel naar binnen? Reserveer ruim van te voren je kaartje.


3. Arabische winkeltjes
In Granada vind je vele Moorse invloeden. Loop vooral door de smalle straatjes met hebbedingetjes in de Arabische wijk Albaicín. Dit buurtje ligt op een heuvel tegenover het Alhambra. Via een aantal bruggen loop je er zo heen. Niet te missen eigenlijk.


4. Pleintjes 
Houd je camera maar in de aanslag, want dit soort tafereeltjes vind je op nagenoeg iedere hoek. Die pleinen hebben allemaal hun eigen charme.


5. Sinaasappelbomen

Sinaasappelbomen in het straatbeeld roepen een ultiem vakantiegevoel op. Hier krijgen we nooit genoeg kunnen van.


6. Sneeuw om de hoek
Een olijfboom. De zon schijnt. De Sierre Nevada op de achtergrond. Geen alledaagse combinatie. Wel werkelijkheid in Granada. Op slechts 10 minuten lopen van het centrum. Over diversiteit gesproken.

Meer lezen over Spaanse steden: Malaga, San Sebastian & Ibiza.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *