Heb je het al gehoord? Dé nieuwe wijn sensatie in Nederland schijnt ChocoRosso te zijn. Dit is rode wijn gecombineerd met chocolade. Wij werden nieuwsgierig en trokken een flesje open.

img_5385Toen we op Facebook lazen over ‘een wijn met een frisse bubbel en een fluwelige rode wijn smaak in een zee van heerlijke chocolade’ moesten we hier meer over weten. Want een tintelend rood wijntje met chocoladesmaak klonk ons als muziek in de oren. Deze wijn heeft gewoon een eigen website dus binnen 3 dagen stond onze ChocoRosso op tafel. De zwarte fles met het glimmende etiket sprak ons aan. Na een korte maar heftige worsteling met de kurk, plopte de fles open en kwam de chocoladegeur ons tegemoet.

Het oordeel
Door de lichte kleur en bubbels lijkt het net alsof je cassis in je wijnglas gooit maar met een alcoholpercentage van 8% ben je toch echt wijn aan het drinken. En dan die eerste slok… Door die geur lijkt het alsof je verdunde chocolademelk aan het drinken bent. Vies is dit drankje zeker niet maar na drie chocowijn slokken hadden wij vooral zin in ‘echte’ rode wijn. De fles is niet opgegaan maar we waren nog lang aan het napraten over wat we nu precies hadden geproefd.

Ook deze wijn komt van importeur Mangone, die ken je vast nog van de blauwe wijn van afgelopen zomer. Dit bedrijf wil elk seizoen met een vernieuwend product op de markt komen. Laten we hopen dat er snel een bijzondere wijn komt waar we wél een tweede glas van willen hebben.
Zelf proeven? Een fles kost 9.95 (plus 2,95) verzendkosten bestellen kan hier.

Wist je dat…
Ons favo chocolademerk Tony’s Chocolate met bierbrouwerij de Prael bier een chocobiertje heeft gemaakt? Wij gaan snel een flesje Milk Stout testen (en laten je onze bevindingen weten).

1 reactie op Getest: de nieuwe wijn hype

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *