De Maliestraat is een typische Haagse straat waar je vast weleens hebt gelopen. Wij doken afgelopen weekend Bar Bistro Speakers in en daar kregen we geen spijt van.

Speakers

Aan de bar worden wijntjes gedronken en ook de rest van het gezellige restaurant zit al aardig vol als wij binnenlopen. We krijgen een tafeltje aan het raam en ontdekken dat het restaurant haar naam dankt aan de Speakers’ Corner in het Londense Hyde Park. Op deze openbare plaats mag iedereen zijn mening verkondigen. En dat zorgt voor een mooie mix van culture, religieuze en politieke discussies.

Frans feestje

Wij laten de serieuze onderwerpen nog even liggen en bekijken het bord met specials. Naast de kaart zijn er altijd vier extra gerechten te bestellen. Liefhebbers van de Franse keuken zitten hier goed. Wij beginnen met escargots, die komen we niet vaak op de kaart tegen. Hier krijg je de klassieke vorm met veel kaas, knoflook en stokbrood. Een goed begin! Ook de volgende gang: lamscurry en hamburger met verse friet, valt in de smaak.

Gratis cocktail

We sluiten de avond af met een cheesecake en een Speakers koffie met likeur. Uit het kaartje dat we bij de rekening vinden blijkt dat eigenaar Steve en zijn partner Shirley hun gasten graag zien terugkomen. Op vertoon van het kaartje krijg je bij een volgend bezoek een cocktail van het huis. Wat een leuk gebaar, ons zien ze zeker terug.
Bar Bistro Speakers, Maliestraat 16 in Den Haag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.