Geen vinoloog, sommelier of wijnkenner. Maar wel liefhebber van gestampte druiven. Wij hebben alleen regelmatig moeite met het kiezen van een lekker wijntje voor bij de borrel. Want we gaan wel voor afwisseling en variatie. Uiteindelijk kiezen we vaak die fles met het mooie etiket of de tip van de verkoper. Herkenbaar? Wij delen met plezier onze vijf favoriete witte wijntjes voor bij de borrel. Wijn

De Nieuw Zeelandse Clearwater Cove Sauvignon Blanc is al een tijdje onze favoriet. En altijd bij Gall & Gall in de aanbieding. Je bent wel gewaarschuwd. Eenmaal ontdekt is fan. Dan koop je die flessen per doos. Voor 6,99 euro heb je een fles.

Bij het kopen van de Zuid- Afrikaanse Fellowship Sauvignon Blanc steun je Amnesty International terwijl je aan de borrel zit. Win-win. Grape District labelt hem als easy. Wij als gewoon lekker. De fles had je misschien niet direct als eerste gepakt. Alle aandacht is gericht op de inhoud. Met succes.

Geen tijd, maar wil je wél een prima wijntje in huis hebben. Neem bij Albert Heijn tijdens het boodschappen doen de Chileense Casillero del Diablo Sauvignon Blanc mee. Een heerlijke fris & fruitige niets aan de hand wijn.

Normwijnaal zijn we niet zo van de dieren maar van deze Zebra worden we vrolijk. Wijnkenner Harold Hamersma fietst er zelfs voor om. Nog een leuk weetje om tijdens het borrelen te vertellen: De naam is afgeleid van ontdekkingsreizigers die in Afrika gefascineerd waren door de zebra. Ze gaven dit dier de naam Hippotigris, oftewel Tiger Horse in het Engels.

Omdat 13,50 euro voor een fles boven ons wijnbudget is, trekken we de Yealands Estate Sauvigon alleen open als we wat hebben te vieren hebben. Maar omdat hij geschikt is als borrel wijn en ook bij het eten heerlijk smaakt, grijpen we elke gelegenheid aan om een fles open te trekken.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *