Den Haag stikt van de leuke eettentjes. Aangezien we vandaag in een originele bui zijn, zetten we vijf nieuwe hotspots op een rij. Wat dacht je van een Scandinavische hap, een bijzondere kant en klaar maaltijd of een winkel vol met ons favoriete snoepgoed?

In Scandinavische sferen
Zoals het hoort bij een hotspot is het bij Bøg lastig om een tafeltje te krijgen. Eenmaal binnen in dit restaurant geïnspireerd op de Scandinavische keuken, heb je geen keuzestress. Met slechts twee opties, een vegetarisch en een vis/vlees menu is de bestelling snel doorgegeven. Je begint met wat originele hapjes en dan kan het feest beginnen. Vijf heerlijke gangen, wij genoten o.a. van kreeft, zeebaars en een toetje van zwarte bessen. Het restaurant vind je in de gezellige Prinsestraat dus mocht je in de buurt een leuke borrellocatie zoeken, ga naar de buren aan de Veenkade: Grape en Olives. Oh en vraag je je af wat Bøg betekent; het is Deens voor Beuk.

Koken zonder nadenken
Het avondeten kan voor heel wat hoofdbrekens zorgen: bedenken wat je gaat maken, boodschappen doen en een bijpassend wijntje zoeken. Het nieuwe Kruid & Druif op de Frederik Hendriklaan bespaart je en hoop gedoe. Hier kies je een Aziatisch gerecht om zelf te maken. Je krijgt een box mee met alle afgemeten ingrediënten inclusief verse vis of vlees. En het recept met een bijpassende wijn. Thuis tover je zo een verse maaltijd in elkaar. Woon je niet in de buurt? Geen paniek, ze hebben ook een bezorgservice.

PepernotenfabriekPepernotenparadijs
Sinterklaas, wie kent hem niet, Sinterklaas, Sinterklaas en natuurlijk Zwarte Piet.’ We vinden het vreselijk dat ze nu al in de supermarkt liggen maar ondertussen zijn we wat blij met de nieuwe Pepernotenwinkel. Op de Denneweg 9 zijn meer dan vijftig verschillende soorten te koop. Van chocolade en framboos tot truffel-kaneel en yoghurtpepernoten. Wij proefden de overheerlijke truffel en verrassende bosbessen variant en gingen uiteindelijk naar huis met een zakje hartige noten. Let op onze woorden, de pepernoot wordt de nieuwe borrelhap…

New Babylon
We hadden een lunchafspraak met vriendinnen uit Utrecht en Tilburg die ook weer op tijd de trein moesten hebben. Waar spreek je dan af? Verstopt op de 2e verdieping van New Babylon zit het gezellige restaurant Piazza. Door de open keuken in het midden komen de Italiaanse geuren je tegemoet. Na een prima lunch komen we zeker terug om de gin-tonic kaart te testen. En er was uiteindelijk ook nog tijd om te shoppen in het winkelcentrum.

Bakfietsen vol verse jus 10425125_929737943721570_5843312312938264009_n
We hebben niet iedere dag zin en tijd om verse jus te maken. Maar lekker vinden we het wel. Gelukkig bieden de jongens van Juicy Juice uitkomst. Zij verkopen op de vroege ochtend vanuit hun bakfiets flesjes verse jus. Voor slechts 150 cent heb je je dagelijkse dosis vitamine c binnen. Ze stonden al een tijdje voor station Den Haag Centraal, maar zijn sinds deze week ook bij Hollands Spoor te vinden. We zijn vaste klant.

1 reactie op Eten 2.0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *